Full omgång i svenska högstaserien i ishockey, Elitserien, och jag har hittat ett bra spel. Häng med!

Match: Brynäs – AIK Stockholm
Tips: 1:a
Odds: 1,70 @ Betsafe
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2010-10-28 19:00

Motivering:

Brynäs har inlett serien på ett ojämnt sätt, och blandat storartade insatser med riktiga plattmatcher. San José Sharks andramålvakt från i fjol, Greiss, har nu kritat på för laget, och debuten var minst sagt under all kritik. Man förlorade med hela  7-2 sist, borta mot bottenlaget Södertälje. Hemma är det dock en helt annan femma, då man vunnit 5 av sina 6 senaste matcher (en i förlängning), och då har man ändå mött lag som Linköping, Färjestad och Djurgården. Inför dagens match saknas backen Lars Jonsson, i övrigt är laget intakt, och förutom målvakten Greiss som nog vill göra allt för att få en revansch efter insatsen sist, så finns spelare som Somervouri, Dackell, Hansen, Kahnberg och Järnkrok offensivt. Jag tror att man fortsatt håller i sin starka hemmasvit.

AIK har gjort det bra hittills, då man faktiskt plockat en del segrar, trots att man blev helt utdömda av experter inför säsongen. Det har dock dippat lite, och man har nu åkt på tre raka förluster. Hittills har man gjort det bra på bortaplan och hållit jämna steg i målprotokollet med motståndarna, men ska vi kolla på skottstatistik och matchbild stämmer det verkligen inte. Man släpper till extremt mycket skott, och har problem att komma uppåt i banan, och med det spelet får man problem i afton. Inför matchen finner vi Liwing, Blomdahl, Nilsson och Heino-Lindberg som preliminära bortfall ur truppen. Inga dussinnamn direkt. Här har man inget att hämta, tyvärr.

Ettan känns bra, och ett odds ner emot 1,50 hade varit mer realistiskt. Hemmastarkt Brynäs mot jumbolag som dippat lite senaste tiden, perfekta förutsättningar för spelet! Om vi dessutom kollar skadeläget för AIK så ser det allt sämre ut för stockholmarna. Ettan spelas!

God spellycka,
/Blixt