Åter till min ishockey, som jag personligen här på sajten kommer lägga extremt stor fokus på under säsongen. Försäsongsmatch idag, i ET, där två ligafavoriter möts när Färjestad tar emot finska Jokerit. Islossning och självförtroende-höjare sist för Färjestad, spelbart odds!

Match: Färjestad – Jokerit
Tips: 1:a
Insats: 6/10 units
Odds: 1,90 @ Unibet
Spelstopp: 2010-08-27 19:00

Motivering:

Färjestad har hittills haft det svårt att riktigt få målproduktionen att lossna, tills förra matchen. Man spelade helt ut norska Vålerengen, helt enligt förväntningarna, och tränarstaben öste beröm över laget. Självförtroende och den psykologiska biten i sport är en vital del, och har man haft det jobbigt med produktionen innan en sådan match kan det innebära stora förändringar! Man inledde European Trophy fint, med två stycken 2-1 -vinster mot fjolårets semifinallag Djurgården och Linköping. När man sedan åkte ut på Europa-resa slutade det i en skadad Nihlstorp (som gjort en jätteinsats innan, bl.a. matchens lirare mot DIF) och tre tunga förluster. Nykomlingen Salak fick en tuff inledning, med nätrassel bakom ryggen x17 på tre matcher.

Idag är Nihlstorp 200 % spelklar, enligt Färjestad BK:s hemsida, något som är positivt att höra. Dessutom mönstrar man samma lag som sist. Det innebär en stark förstakedja i Åslund – Wallin – Berglund, en kedja där Åslund stod för två kassar sist. Övriga nyckelspelare som deltar i matchen: Prestberg, Johansson, Axelsson, Paulsson, Umicevic, Junland, Frögren, Sevc… Ja, i stort sett hela laget. ”För Carlsson och Färjestad finns bara ett läge. - Ska vi med till Saluten i Salzburg finns är det bara seger som gäller, säger Leif Carlsson”, hämtat från Färjestad BK:s hemsida, och nog vill de bevisa att de är en av de stora i Europa.

Jokerit är ett av de klart bästa finska lagen i turneringen. Faktum är, att de ligger tvåa i sin ”conference” och toppar formtabellen med sina 4 segrar på de 6 senaste matcherna. Dock brukar finska lag ha en egenskap av att ha svårt för svenska klubblag, något som visades prov på i onsdags, då Linköping på hemmaplan tog ner Jokerit på jorden efter att ha vunnit med siffrorna 3-1. De har dock en väldigt kapabel trupp och är favoriter till att ta hem ligaguldet i finska SM-Liiga, med all rätt. Backsidan innehåller namn som Antti-Jussi Niemi, Ossi Väänänen och Tommi Koivisto, för att nämna några. Offensivt har man bl.a. den gamla Färjestads-ikonen Esa Pirnes, men också klasspelare som Ben Eaves, Janne Lahti och Tomi Mäki, för att nämna några namn.

Färjestad har islossning, förhoppningsvis! Dessutom brukar svenska lag ha lätt för finska lag på hemmaplan av tradition sedan den tidigare turneringen, Nordic Trophy. Färjestad går ut med press på sig, press att vinna, men på hemmaplan känns det snarare som att de vill gå ut och visa sina supportrar vart skåpet ska stå. Jokerit räckte inte till mot LHC, och får nog svårt även ikväll mot ett mer energiskt Färjestad. 1,90 är spelbart med medelinsats!

God spellycka,
/Blixt