Vinst direkt i min comeback här efter uppehållet, och idag kör vi återigen ett hockeylir. Stjärnspäckade Salavat Yulaev tar emot Severstal Cherepovets i ryska KHL i eftermiddag, och jag har hittat ett intressant spel. Häng med!

Match: Salavat Yulaev – Severstal Cherepovets
Tips: Alexander Radulov över 1,5 poäng: JA
Odds: 2,30 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-10-27 15:00

Motivering:

Salavat Yulaev var, tillsammans med SKA St. Petersburg, storfavoriter till serietiteln i år. Hittills har man inte riktigt motsvarat förväntningarna, då man idag ligger på en sjundeplacering. Det offensiva spelet har fungerat helt enligt planerna, dock har defensiven inte alls fungerat i den utsträckning som man hoppats på. Hemma är man dock starka, det finns bevis på: De sex senaste matcherna har man gjort hela  22 mål framåt, vilket naturligtvis är ett tecken på den styrka jag just nämnt i det offensiva spelet.

Alexander Radulov är en stark bidragande faktor i denna offensiv. Den ryske landslagsforwarden har på sina 17 spelade matcher i år mäktat med 28 poäng (5 mål, 23 assist), och därmed toppar han KHL’s poängliga. Han spelar i en förstakedja tillsammans med de poängstarka spelarna Thoresen och Zinoviev, en kedja som får stort förtroende av Bykov, även i powerplay. Lite överraskande är den ringa målskörden, som istället vägs upp av assisten som han stått för, då han satt upp sina lagkamrater i målchanser som förvaltats väl. En högklassig spelare som är topp 3 i hela Europa, och som mycket väl hade kunnat ta plats i en första/andra-kedja i NHL.

Idag ställs Salavat Yulaev mot uppstickaren Severstal Cherepovets, som var tippat att placera sig på den nedre halvan av tabellen. Istället har de presterat över dessa förutsagor, och ligger idag på en sjätteplacering, över all förväntan. På sina sex senaste matcher har man släppt in 17 mål, och defensiven är inte den bästa. Senast man mötte ett lag i klass med Salavat var senast, då man fick storstryk (3-8) mot Magnitogorsk. Visst, det kanske inte når samma siffror i eftermiddag, men runt 5 puckar ska nog trilla in, och jag kan mycket väl tänka mig att det kan komma minst 2 poäng från Radulov i den poängform han är i i dagsläget.

God spellycka,
/Blixt