Europa League-kval mellan det holländska ”svensklaget” PSV Eindhoven och ryska Sibir Novosibirsk, där ryssarna oväntat nog vann första mötet med 1-0. Revanschlusta idag och nog har väl holländarna ställt in siktet inför dagens match? Bra odds hittat, nu kör vi!

Match: PSV – Sibir Novosibirsk
Tips: Över 1,5 mål i första halvlek
Insats: 5/10 units
Odds: 2,30 @ Unibet
Spelstopp: 2010-08-26 19:30

Motivering:

Ryssarna står inför en extremt tuff uppgift i afton. PSV kommer att gå fullt framåt från matchminut ett, och jag tror att Sibir kommer ställa upp i 10-0-0 -stil här för att försöka överleva på sin ringa ledning från första mötet på hemmaplan. Problemet är dock det att mot ett hemmastarkt PSV som dessutom är det klart bättre laget på pappret så hjälper en defensiv taktik föga. PSV har jag sett flera gånger, de är ett lag som alltid maler på, oavsett vad det står på tavlan, om det så är 0-0 eller 10-0. Man har dessutom spelare med potentialen att just göra i princip hur många mål som helst.

Idag har man en spelare tillbaka man saknade i första mötet, en spelare som klassas som något av en nyckellirare hos PSV med sin känsliga vänsterfot och med sitt exceptionella spelsinne, ungraren Dzsudzsák. Dessutom ställer man över argentinaren Salcido, enbart för att öka värdet på denne spelaren vid en ev. försäljning, då deltagande i cuper gör att han ej kan spela för annat lag i samma cup senare. Frånvarande är också Afellay och Fransisco Rodriguez, den sistnämnde drog på sig ett rött kort i första mötet och är i egenskap av detta avstängd.

Dessa förändringar sänker dock inte den offensiva skickligheten i laget, snarare tvärtom. Dzsudzsák är tillbaka, dessutom spelar Berg och Toivonen, två spelare som verkligen visat sina talanger att hitta nätet, och som blir extremt viktiga idag. Toivonen ligger hittills på sex gjorda mål på tre matcher, samtidigt som Berg hittade nätet två gånger om i helgens möte mot AZ Alkmaar, starka kort. Toivonen kommer nog dessutom få en del skottytor från strax utanför straffområdet, något som han älskar med sin högerbössa! Ja, mycket talar för att PSV kommer att göra allt för att så snabbt som möjligt vända detta, och sedan låta det rulla på. Spelet gäller alltså minst 2 mål i halvtid, och då ska vi inte heller glömma bort att ett ”ryskt” mål här inte skulle försämra spelet, då de kommer att använda sig av sylvassa snabba kontringar.

Ja, det känns som att det blir full fart från avspark, och att det kommer att löna sig för hemmalaget. Man har skickligheten individuellt och som ett lag, det har man bevisat flera gånger om i fjol och i år, och då man är betydligt bättre än motståndarna, samtidigt som man kommer att ha en stor del av spelet på offensiv planhalva så känns det här spelet väldigt bra sett till oddset. Jag hade väntat mig runt 2,00 på det här, med tanke på att handikappet stod i låga 1,45.

Extraspel är just -1 mål på PSV, Berg som målskytt, Toivonen som målskytt eller kanske en chansning på över 3,5 mål?

God spellycka,
/Blixt