Stanley Cup-slutspelets kanske största favorit sitter på matchbollen ikväll, och vid vinst avancerar man ett steg närmare pokalen. Jag tror att man gärna slipper att spela en direkt avgörande sjunde match lagen emellan, och därmed går fullt ut för segern ikväll! Häng med.

Match: Montreal Canadiens – Washington Capitals
Tips: 2:a
Odds: 1,95 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-04-27 01:00

Motivering:
Mycket kort analys idag p.g.a. mycket runt omkring. Dock finns som vanligt starka faktorer att basera spelet på!

Bäckström och Ovechkin har bara ett mål uppsatt för säsongen, att ta hem Stanley Cup, och det gör de allt för! Laget har NHL:s kanske bästa förstakedja i Ovechkin, Bäckström och Knuble, men dessutom en riktigt bra bredd kvalitetsmässigt. Backsidan är kanske aningen offensivt lagd, med powerplay-specialister som Mike Green. Frågetecknet under säsongen har varit burväktaren, målvakten, som varit lite av lagets akilleshäl. Hittills i slutspelet har det sett klart bättre ut, men fortfarande inget man vinner guld med om det inte bättras på ytterligare… Här ska det dock kunna räcka långt, då offensiven lär kunna göra 3-4 mål för att säkra vinsten i ett relativt tidigt skede.

Mycket, näst intill allt, av Montreals offensiva spel bygger på förstakedjan som består av Kostitsyn, Plekanec och Cammaleri, som verkligen visat sin spetskompetens i grundserien! Man har dessutom en fullt duglig andrakedja där Gomez och Gionta huserar tillsammans med Pouliot. Målvaktspositionen har varit väldigt ojämn, och superinsatser har varvats med totala genomklappningar. Hemma har man dessutom förlorat bägge sina matcher stort i slutspelet mot Capitals hittills (1-5, 3-6). All press på sig idag, då det är slutspelat för i år vid förlust, och publiken kan snarare bli en press istället för ett stöd om det går snett i inledningen…

God spellycka,
/Blixt