Anrikt smålandsderby i bandyallsvenskans södra serie, där Tranås BoIS gästar Nässjö, i vad som går under namnet ”annandagsderbyt”, ett hatderby som har en lång historia lagen emellan. Oddset på Tranås är nästan 3 gånger pengarna, något som jag ser klart värde i! Häng med…

Match: Nässjö – Tranås BoIS
Tips: 2:a (vinst för Nässjö)
Odds: 2,80 @ Nordicbet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2009-12-26 13:15

Motivering:
Tranås BoIS tar annandagen en tripp ner till Nässjö, i ett hett och kokande derby. Många fans kommer finnas på plats, då två busslaster plus X antal bilar beräknas ta sig ner för att bevittna matchen. BoIS inledde serien katastrofalt med fem raka nederlag, emellertid ställdes man mot seriens samtliga topplag de fem första omgångarna, och har sedan ryckt upp sig drastiskt de sista tre matcherna. Vinster hemma mot Otterbäcken och Jönköping, samt en oavgjord borta mot Stjärnan efter en mycket stark insats! Ett intressant lag där unga talanger som Robin Östh, Jonathan Allvin och Daniel Zeilon mixas med äldre och mer rutinerade spelare som Peder Mannerberg, Olle Rönnbäck och Lars Lind. Man är ett spelande lag som spelar ett stabilt passningsspel och som transporterar boll upp hellre än att slå lyror, därför kan snö/regn drabba laget mycket negativt om så är fallet… I annat fall är man ett lag som är bättre än tabellen visar!

Motståndet i derbyt står Nässjö för, ett Nässjö som för tillfället parkerat sist i tabellen efter att ha åkt på ett gäng nederlag den sista tiden. Dock var dom nästan väntade att återfinnas just där, men ändå. Truppen håller inte alls samma klass som Tranås BoIS, och den enda riktigt bra spelaren anser jag är Joakim Ekedahl, den forne BoISaren som lämnade Tranås för Nässjö i sommar. Bra fart, och spelar också mycket längs med isen och med få lyror, något som gynnar Tranås då de har haft problem med dessa tidigare i år… Nässjö får göra en kanoninsats om det ska bli vinst här!

Tranås är bättre i dagsläget, inget snack. Trots det står oddset i 2,80 gånger pengarna. Det är ju ett derby, och Tranås kommer att vara heltaggade inför matchen och supporterresa med två bussar är bekräftad, ett härligt liv på läktarna alltså. Dessutom spelar bägge lagen samma spel, som Tranås är bättre på… Tvåan är spelvärd och med en hög medelinsats då jag har en bra feeling på den!

God spellycka,
/Blixt