Full omgång i Elitserien, och jag har hittat ett bra spel i en match där Timrå gästar Färjestad i något av ett toppmöte i tabellen. Häng med!

Match: Färjestad – Timrå
Tips: 1:a (-1)
Odds: 2,30 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-10-26 19:00

Motivering:

Serietrean Färjestad tar i afton emot femteplacerade Timrå i en spännande match i Karlstad. Färjestad, som var favorittippade tillsammans med HV71 inför säsongen, har väl inte riktigt levt upp till förväntningarna då man inte riktigt fått spelet att stämma stundtals. Timrå däremot får ses som en liten positiv överraskning, då femteplatsen är 2-3 placeringar över förväntningarna. Dock är serielunken lång, och mycket kommer att hända, men dagsläget är det som talar.

Färjestad fick känna på en tung skrällförlust i helgen, då man förlorade hemma mot bottenlaget Södertälje på hemmais med ”hela” 1-4, något som man är allt annat än nöjda med. Idag får man en ny chans, och inte kan man väl göra en ny plattmatch? Hemma är man av gammal tradition starka, och det kommer vi få se i afton. Man har en relativt god form, då man har 4 segrar (1 efter förlängning) på sina 6 senast spelade matcher, och då har man ändå slagit serieettan Luleå och topptippade HV71. Dessutom var förlängningsvinsten borta mot just Timrå, en match som man skulle ha vunnit då man stundtals spelade ut motståndarna, och endast målvakten Pitkämäki var det som stod i vägen för en vinst under full tid efter att ha stått på huvudet ett antal gånger. Inga kännbara avbräck, Sterner är sjuk och missar därmed matchen, men han är ingen spelare som presterat hittills i år, och bör därför inte vara märkvärt på isen. Ett stort plus däremot är att Christian Berglund KANSKE är tillbaka efter sin nackskada, besked är ej lämnat ännu, men det mesta tyder på att han kommer att starta matchen. Salak har gjort det bra i kassen, men hård konkurrens med Nihlstorp som inte gjort bort sig så här långt, spelar ingen större roll vem som står, då det är två vassa målvakter.

Timrå ja, man slog i sin senaste match Frölunda på bortais med 5-3, men det är inte något som ska ses för annat än vad det är. Frölunda är ett lag i STOR kris, och man ska inte höja ögonbrynen allt för mycket.  Innan dess hade man fyra raka förluster, inget starkt facit, speciellt inte hemmaförlusten mot AIK med 4-1. Skademässigt så missar långtidsskadade Per Styf även denna match, inget överraskande för laget, som är väl förberedda på detta och spelat efter detta scenario ett antal matcher tidigare. Noterbart dock är att Timrå är seriens näst bästa bortalag, med sina 12 poäng på 7 spelade bortamatcher. I målet fortsätter Juha Pitkämäki, en målvakt som är extremt ojämn, och som blandar idioträddningar med juniormisstag.

Färjestad förlorar inte två matcher hemma, det är extremt sällsynt. Att det dessutom finns forna Karlstadbor i bortalagets bås är givetvis en liten extra sporre. Timrå  hade stora problem sist när man tog emot Färjestad på hemmaplan, och jag tror inte att man gör bättre ifrån sig idag. 2,30 på -1 är spelvärt.

God spellycka,
/Blixt