Spännande toppmöte mellan två formstarka lag i Elitserien i afton. För er som vill följa den utvalda matchen sänds den på Canal + Sport 1! Oddset på spelet jag valt ut tycker jag är riktigt bra, häng med!

Match: Skellefteå AIK – Färjestads BK
Tips: 2:a (Färjestads-vinst)
Odds: 2,45 @ Expekt
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2010-01-26 19:00

Analys:
Fyran Färjestad gästar i afton femteplacerade Skellefteå AIK i en match mellan två mycket formstarka lag. Bägge lagen ligger på fyra vinster och en förlust sina fem senaste matcher, och kämpar om placeringar som innebär fördel i form av extra hemmamatch i slutspelet! Jag håller ett lag lite vassare här…

Skellefteå gör det bra i år. Liten svacka under J-VM, då man ju tappade ett par tongivande backar i truppen, men fortfarande en placering som är över förväntningarna då man ju tappade flera viktiga spelare från i fjol. Jimmie Ericsson har tagit på sig ansvaret som huvudkaraktär på isen i laget, med en handfull poäng gjorda, dessutom har målvaktsspelet stundtals varit mycket bra. Som sagt, bra form på laget och för närvarande en femteplats i tabellen. Hemmaspelet är starkt, man har vunnit 13 av 21 matcher hittills, och målskillnaden ligger på starka 62-43. Läget i laget är bra, då de enda avbräcken är långtidsskadade Nordgren, Warg och Bellemare… Dock har man en oerhört negativ trend mot Färjestad, med inte mindre än nio raka segrar de tre senaste åren! Som ni vet är traditionens makt stor i ishockeyn, och jag tror inte att man bryter den ikväll!

Färjestad gör det mesta rätt just nu. När man bytte bort rikspuckot Goren (p.g.a. tjafs på Facebook med supportrar) mot Lubos Bartecko gjorde man enligt mig en av de bästa värvningar någonsin i Elitserien. Dessutom har Dick Axelsson kommit hem från Detroit, även det ett stort plus. Dessa två nya lirare har givit en positiv injektion av fart och spets i anfallsspelet, något som givit goda resultat den gångna tiden sedan nyår. Man har slagit lag som Frölunda och starka Linköping blev till och med nollade! Ja, harmonin är nästan så den går att ta på hos laget från Karlstad, och jag tror att vargarna  nu fått vittring av lagen ovan. (bildlig liknelse) Idag tror jag att man känner det övertag man har gentemot Skellefteå, och självförtroendet man har inom laget kommer att synas i agerandet på isen och troligen även på resultattavlan.

Tvåan känns spelbar då Färjestad utan tvekan vinner oftare än varannan match här, och det är, kort och gott, bara att tacka och ta emot!

God spellycka!
/Blixt