Champions League-kval idag, returmöte mellan Nordens två fotbollsgiganter i nuläget, FC Köpenhamn tar emot Rosenborg på Parken. Jag har hittat ett riktigt bra odds, som helt enkelt är för bra för att avstå, häng med!

Match: FC Köpenhamn – Rosenborg
Tips: D. N’Doye (FCK) att göra mål: JA
Insats: 4/10 units
Odds: 2,40 @ expekt
Spelstopp: 2010-08-25 20:45

Motivering:

Ja, returmöte i kvalet mellan våra nordiska giganter, där norska Rosenborg går ut med 2-1 i fickan sedan hemmamötet. Dock är det en väldigt bräcklig ledning, och det där insläppta målet kan bli kostsamt. Ett FCK på Parken är något HELT annat än det man mötte hemma i Norge. FC Köpenhamn har rutin från Champions League-spel, och det kan vara extremt gynnsamt. Man är väldigt svårslagna hemma, inte minst genom sin täta defensiv. Dessutom har vi spelet som det här inlägget är baserat på, att N’Doye ska hitta nätet…

N’Doye har gjort succé hittills i år, och i princip all produktion framåt har gått genom denne man. Så här långt har han i ligan stått för 4 mål på 5 spelade matcher, vilket ger en produktionssiffra på 80 %. Dessutom nätade han i hemmamötet mot BATE Borisov, som FCK starkt nog slog ut i den tidigare kvalrundan (0-0 borta, 3-2 hemma). Detta ger ett målsnitt på 0,86 mål/match.

I bortamatchen handlade mycket av spelet om Rosenborg, idag kommer det att vara omvända roller tror jag. Jag tror att Rosenborg kommer att spela defensivt och försiktigt och se till att ligga rätt i sina positioner, och därmed försöka gå vidare på sitt 2-1 från tidigare mötet. Detta kommer troligen innebära mer bollinnehav för FC Köpenhamn, och det är man ofta bra på att förvalta. Dame N’Doye kommer dessutom troligen återigen spela ensam på topp (senast ställde FCK upp ett 4-5-1), vilket ytterligare ökar chanserna för att ett mål skulle komma genom just honom.

Jag ger N’Doye en 50/50-värdering som målskytt, och om vi då genom enkel matematik skulle omsätta det i ett odds skulle det innebära 2,00. När vi då erbjuds 2,40 på honom som målskytt, då är det bara att tacka och ta emot, ett värdespel alltså. Jag anser att förutsättningarna ser väldigt bra ut gällande att få med honom i målprotokollet, och jag lirar med en medelinsats.

God spellycka,
/Blixt