Idag erbjuds stormatcher från kvalspelet till Champions League. Matchen mellan Atlético Madrid och Panathinaikos skulle lika gärna kunna vara en match i slutspelet i CL, tråkigt att något av lagen inte ens ska ta sig till gruppspelet… Jag har i allafall mitt tips klart för mig, kika in!

Atlético Madrid – Panathinaikos
Mitt tips: 1:a (-1 handicapsmål)
Insats: 5/10
Odds: 2,10 @ Expekt
Spelstopp: 2009-08-25 20:45

Motivering;
Ja, det är tråkigt att något av dessa storlag ska åka ut redan innan gruppspelet, då båda spelade riktigt bra i turneringen i fjol. Men, så är det, och spanjorerna är de som har ett glimrande utgångsläge inför hemmareturen, med en ledning från bortamötet med 3-2. Jag tipsade även den matchen, om just överspelet, för er som minns.

Hemmalaget Atlético Madrid har alltså ett gyllene läge att ta sig ut i Europas finrum, Champions League. Endast en match återstår, och visst vore det tråkigt att falla på målsnöret? De har i allafall vetskapen om sin oerhörda hemmastyrka, sina supportrar som lyfter fram dem i 90 minuter + tilläggstid, och sin frejdiga offensiv som mer än ofta ger ett gott resultat. Trots att defensiven inte är den bästa, så har de ett av världens bästa anfallspar i dagsläget, Fórlan och Kün Aguero. Båda dessa gjorde varsitt mål sist, i bortamötet. Oddsen för att de målar igen är låga, extremt låga. Atlético är heller inget lag som backar hem och spelar på en ledning, nej. De vill hellre punktera matchen så tidigt som möjligt genom många mål, något som tidigare lyckats bra.

Panathinaikos är ute på djupt vatten nu, underläge efter hemmamötet, och nu måste man vända på steken nere i Spanien, lite i stil med att en medelsvensson kan gå på vatten? Alla vet att grekerna är extremt hemmastarka, och att de har världens kanske mest fanatiska hemmasupportrar. Arenan kokar och väggar skakar vid ett stormöte. Men, när de är utanför hemmaarenans murar spelar laget en otroligt dålig fotboll, man agerar inte som sig själva, utan snarare som 11 stycken yra höns uppradade på led och på väg mot slakthuset. Ja, så illa är det. De kan skatta sig lyckliga att ha tagit sig hit. I föregående runda låg man under mot ett tjeckiskt lag (Ja! Tjeckiskt!!!) med 1-3 efter bortamatchen, men sedan kom man hem, kände tryggheten och lyftet från publiken, och vann med 3-0. Det illustrerar svart på vitt hur beroende av hemmaplan grekerna är…

Jag lirar Atlético med en medelsats, att de vinner med 2-0 eller mer. De har det klart bättre laget, och mot ett vilset grekgäng ska Aguero och Forlan stortrivas! Målfest i Spanien ikväll? Kokar huvudstaden och suktar efter avancemanget? Givetvis! Även överspelet känns mycket troligt, Panathinaikos måste framåt för att ens kunna ha tankar om avancemang, och det öppnar givetvis för hemmalaget. Ettan känns sund, mycket sund…

God spellycka,
/Blixt