Efter att ha öppnat plånböckerna för inköp av julklappar och mat så tar vi nu sikte emot att spela ihop slantarna igen, redan dagen efteråt! Ryska KHL har hårda spelscheman, något som jag inte har något emot! Jag testar för ovanlighetens skull en dubbel till ett fint odds, men med mycket låg insats, där två av de mest formstarka lagen i hela ligan spelar bortamatcher… (Kort motivering p.g.a. kort om tid) Häng med!


Match 1: MVD Tver – Metallurg Magnitogorsk 
Tips: 2:a (vinst för Magnitogorsk)

Match 2: Dinamo Riga – Dynamo Moskva
Tips: 2:a (vinst för Moskva)

Dubbelodds: 3,52 @ Unibet
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 2009-12-25 16:00

Motivering:

Magnitogorsk är ryska KHL’s näst formstarkaste lag, och toppar för tillfället ligan! Formen på bortaplan är exceptionellt fin, då man nu är uppe i ett facit på fem raka segrar, med en målskillnad på 20-10 under dessa. Här har man toppchans mot ett väldigt ojämnt MVD, vars formkurva är väldigt sviktande emellanåt. Trots det ligger man på en överraskande 5:e-plats i tabellen. Den sista tiden har man tappat en del poäng på hemmaplan, mot lag i samma klass som Magnitogorsk, styrkan ligger i största hand mot lag som är sämre än dem själva. Defensiven är en hög prioritet hos MVD, något man kan tacka för att man ligger just där man ligger i tabellen, men frågan är om det räcker mot ett fartfyllt Magnitogorsk, med klasspelare i spetsen som t.ex. Fedor och Sergei Fedorov! Oddset på tvåan är bra med tanke på formen i dagsläget…

Dynamo Moskva är vår egen lilla svenskkoloni i öst, där vi har en handfull (nåja, i allafall tre stycken) landslagsspelare som huserar i nyckelroller. För er som inte är bekanta tidigare med denna information, spelarnas namn är Omark, Harju och Weinhandl. Den sistnämnde av dessa tre är en av lagets absolut bästa och viktigaste spelare, som man baserar mycket av sitt offensiva spel på, med all rätt! Han ligger med och krigar i toppen av poängligan, och åtskilliga matcher har avgjorts till Dynamos fördel med hans insatser. Formen är kanon, då man nu är formstarkast i hela KHL, med sex raka segrar! Dagens motstånd däremot, de blandar och ger.