Gårdagen slutade i dur, även om inte Zlatan målade. 3-0 slutade matchen (5-1 totalt till Barcelona i Supercupen), och Barcelona tar därmed säsongens första titel. Jag tipsade om handicapssegern som satt klockrent, men också resultatet 3-0 nämnde jag, sist i inlägget, hoppas någon nappade på det, gratulerar i sådana fall!

Idag väljer jag att lira på en stor favorit, med all rätt. Matchen är tagen från engelska Premier League, kika in!

Liverpool – Aston Villa
Mitt tips: 1:a (-1 handicaps-mål)
Insats: 4/10
Odds: 2,05 @ Expekt
Spelstopp: 2009-08-24 21:00

Motivering;
Ja, Liverpool hemma på Anfield, en given seger? Jo, så ska det ju egentligen bara vara, och det finns många faktorer idag som styrker detta. Man tar emot Aston Villa, ett lag som inte haft det vidare lätt ännu den här säsongen, och jag ser inte att något skulle förändras ikväll. Fokus ligger på Europa-kvalen, där man är lite ute på hal is nu, och tankarna måste bara ligga på returmötet nu i veckan.

Ja, ‘Pool vill revanschera sig efter föregående säsong, då man föll på eget grepp i kampen om ligatiteln. Man gjorde en bra säsong, man slog topplagen och imponerade spelmässigt. Men, man tappade poäng på onödigt vis mot lag utanför ”The Big Four”, praktexemplet på detta måste varit krysset (0-0) hemma mot Stoke, trots 85-15 i bollinnehav. I år är man bättre, Stoke har krossats med 4-0 i den förra omgången, och förlusten borta på White Heart Lane i premiären är som bortblåst från spelarnas minnen. Idag tar man emot ett av lagen som ett tag hotade Arsenal om fjärdeplatsen, Aston Villa. Fjolårets möte slutade 5-0 till Liverpool, siffror som jag inte tror att vi kommer upp till idag, men 2-3 ska inte vara omöjligt.

Offensivt är ‘Pool grymma! Förra säsongen gjorde de flest mål i hela ligan, och man har ett brett spektra med målgörare. Torres, Gerrard, Kuyt, N’Gog, Benayoun… Ja, det finns inte riktigt en spelare att plocka bort, så är biffen löst, hela laget på offensiv planhalva spelar som en enhet, och att man har bevarat truppen från i fjol så bra som möjligt gör inte läget sämre…

… Mot ett Aston Villa som har problem med det mesta just nu! I premiären gick man på plumpen direkt, hemma mot Wigan med 0-2. I första mötet i Polen i Europa League-kvalet i veckan lyckades man med bragden att släppa in mål efter 16 sekunder, lite lagom… Man har sina klasspelare, det måste erkännas, men att man gjorde sig av med balansspelaren, playmakern, på mitten (Gareth Barry) under sommaren var ett digert misstag. Men, med spelare som Agbonlahor och Ashley Cole så ska man ändå kunna hugga en hygglig placering i ligan, trots problemen. Idag ser jag dock inget ljus i tunneln, snarare ett ”Mission Impossible”!

Handicapssegern på Liverpool betalar över dubbla pengarna, ett bra odds som liras till en medelinsats. Det som ”spökar” lite är att de kan jobba med ineffektivitet i långa sekvenser, och det kan straffa sig psykiskt hos spelarna om man styr en match, skapar chanser, har bollinnehavet med marginal, men ändå inte får in bollen. Ingen risk för det idag, säger jag, då man är bättre än i fjol!

God spellycka,
/Blixt