Varit mycket sista tiden, men idag är jag åter med ett bra speltips taget från Stanley Cup! 2-2 i matcher, och idag kan de, om de gör vad som förväntas, skaffa sig matchboll och bra läge för avancemang! Häng med.

Match: Chicago Blackhawks – Nashville Predators
Tips: 1:a
Odds: 1,72 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-04-24 21:00

Motivering:

Femte matchen lagen emellan, och det har varit extremt jämnt hittills, i allafall i antalet matcher. 2-2 står det, och vinst här innebär matchboll inför nästa möte, oavsett vilket av lagen som vinner i afton.  Chicago är det lag som var klart starkast i grundserien, då man krigade i toppen av tabellen, har fördelen av spel på hemmais, och det tror jag väger över och klargör favoritskapet.

Chicago har enligt mig, och många andra, en av NHL:s bästa och framför allt bredaste anfallsuppställningar, med namn som Toews, Kane, Hossa, Sharp och Kopecky. Dessutom har man det talangfulla backparet Keith och Seabrook, som bägge spelade i OS, som är riktigt bra, framför allt offensivt. Svensknamnet Hjalmarsson hittar vi även i truppen, en spelare som får mycket förtroende genom spel i andrakedjan samt mycket tid i boxplay. Enda svagheten i truppen är att rutinen, trots tidigare slutspel, är någorlunda svag, samt att målvakten Niemi är ojämnheten själv i kassen. Han blandar kanoninsatser med riktiga blunders, och han är ingen målvakt man vinner guld med… Värt att nämna är att man var ett av de starkaste hemmalagen i grundserien.

Nashville lider av tunga skadeavbräck, framför allt på stjärnan Martin Erat, som har en ”Lower Body”-skada enligt flera hemsidor. Mycket av målproduktionen väntas komma från vår egen svensk, Patrik Hörnqvist, som etablerat sig på allvar i NHL. Mycket speltid i powerplay, och han gör det riktigt bra från sin centrala position. Backmässigt har man ett guldvapen i offensiv väg i namnet Shea Weber, som många säkert minns från OS med sitt extremt vassa skott! I övrigt ser det lite glest ut, man har inte riktigt bredden, och det faktum att man tagit två matcher mot Chicago hade jag inte väntat mig på förhand. Ikväll ser det dock väldigt mörkt ut, och det lär bli en del spel i egen zon.

Hemmaplansfördel, bättre spets och bättre bredd, samt skadeavbräck på nyckelspelare hos Predators. Mycket, ja, väldigt mycket talar för hemmaseger, och jag tycker att oddset 1,72 snarare borde ligga runt 1,60, då jag anser att hemmalaget ska vinna med ett par puckars marginal här.

God spellycka,
/Blixt