Mariestad satt fint till 1,70 igår. Idag hämtar jag mitt spel från Elitserien, där 2000-talets två giganter ställs mot varandra. Två helt skiljda formkurvor, och jag tycker utgången bör vara tämligen lättippad. Häng med!

Match: Färjestads BK – Frölunda
Tips: 1:a (-1)
Odds: 2,10 @ Unibet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-09-23 19:00

Motivering:

Det här var på förväg tänkt att kunna vara ett möte mellan två lag, idag är dock ej så fallet. Här är istället snudd på toppen mot botten, sett till tabellen. Färjestad har inlett precis på det spår man hoppats, då man tagit två raka segrar, bägge på bortaplan. Frölunda däremot har inlett åt det helt motsatta hållet, med två förluster, där den senare var i förlängning hemma mot bottentippade AIK. För indianerna är det inte mycket som stämmer i dagsläget, och  här har man en av årets svåraste bortamatcher framför sig.

Färjestad har seriens kanske bästa trupp på pappret, något som inte riktigt visat sig på banan ännu, i allafall inte i offensiv väg, men defensivt har man varit riktigt tajta, detta till stor del tack vare Christopher Nihlstorp, som värvades från Rögle inför säsongen. Efter två spelade matcher har han 2,00 i snitt vad gäller insläppta/match och 95 i räddningsprocent. Idag får man dessutom tillbaka Frögren i försvaret, seriens kanske bästa defensiva back, stort jävla plus! I övrigt har defensiven verkligen briljerat, likaså spelet i numerärt underläge, vilket är en viktig fas i spelet som lätt kan sänka ett lag annars. Offensivt finns mycket att hämta här, då hemvändarna inte riktigt visat sin fulla potential ännu. Sist klev Dick Axelsson fram mot SSK, och spelade sin kanske bästa match någonsin i FBK-tröjan, och han lär få mycket istid igen med sin kedja, bestående av de andra två tekniska spelarna Umicevic och Johansson. Första hemmamatchen för säsongen, och ett pånyttfött hockeyintresse kokar nu i Karlstad igen efter den lite halvloja fjolårs-säsongen.

Frölunda  har som sagt inlett serien extremt jävla dåligt! Man dominerade matchen helt enligt skotten sist, men faktum är att Viktor Fasth i AIK-kassen inte behövde agera fantommålvakt för att nolla göteborgarna. I premiären blev man helt enkelt utspelade av Timrå, som var bättre över hela banan, medan Frölunda virrade runt i egen zon som skadeskjutna höns. Man säger att det är bättre i defensiven att endast släppa 14 skott mot AIK på hemmaplan, men jag vetifan. Liksom, AIK spelade extremt defensivt, och gick bara på enstaka enmansattacker för att inte gå bort sig, inget man vinner skotten med i en match, va? ”Honken” är dessutom ett riktigt jävla osäkert kort, trots sin rutin, och han sprider dåliga vibbar genom hela laget med sin osäkerhet, vilket gör att man inte riktigt kan gå fullt ut. Man brukar ha det svårt just borta mot Färjestad, och då det skiljer så mycket nu så ska de nog bara försöka komma därifrån med 2-3 puckar i ryggen, då är det bra.

Klasskillnad rakt igenom, dessutom ska vi inte ens snacka om formläget. Hemmaplan väger dessutom blytungt för Färjestad, som är ett av seriens klart bästa hemmalag! LLA kommer att koka i afton, räkna med att det bjuds upp till hockeyfest inför hemmapremiären för Färjestad. Bra odds, medelinsats.

God spellycka,
/Blixt