Gårdagen satt fint! Dubbla pengarna på över 2,5, matchen slutade 2-1 till Sampdoria, och vi inkasserade dubbla insatsen! Idag tar jag ett riktigt starkt statistik-spel från Elitserien, där jag tror att trenden står sig, häng med!

Match: Färjestads BK – Brynäs IF
Tips: 1:a (vinst för Färjestad)
Odds: 1,63 @ Expekt
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2009-11-23 19:00

Motivering:
Ett riktigt tungt möte för bortalaget, som har riktigt negativ statistik lagen emellan, vad gäller spelet på bortaplan. I Löfbergs Lila har de inte vunnit på hela 7 år, och vad talar egentligen för att den trenden ska brytas just denna gråa och ytterst tråkiga måndag? Färjestad har presterat bättre än väntat på förhand den här säsongen, trots ett par rejäla nederlag längs vägen. Sist tog man en viktig 1-0 -seger borta mot Djurgården, följer man upp med en ny trea i afton inför sin hemmapublik?

Färjestad ja, de tappade ju halva guldlaget innan säsongen och värvade friskt ihop ett lag som många trodde skulle harva i mitten av tabellen. Oväntat nog spelar man som en enhet sedan länge, och en andraplats i tabellen är över all förväntan, trots två storförluster mot HV71 och en mot Frölunda. Dock har man tagit många viktiga uddamålssegrar, och det är just dessa matcher som brukar vara viktiga. Truppen man värvat ihop är både bred och med en vass spets, med spelare som Pihlström, Goren, Åslund, Paulsson, Bastiansen och McDonell längst fram. Hemma är man som vanligt riktigt bra, och med ett tungt facit hemma mot just dagens motståndare så ska man nog vara extra på tårna. Henrik Karlsson gjorde en monstermatch sist borta mot Djurgården och får fortsatt förtroende i kassen.

Brynäs vet att dagens match blir tuff, men det är givetvis en extra sporre att veta vilken negativ trend man kan bryta i och med en vinst ikväll.  Spelartruppen är spetsig, men inte vidare bred. Spelare som Nordqvist, Somervouri, Dackell och Molin utgör de främsta offensiva hoten, tillsammans med Lauritzen som är riktigt duktig i powerplay. Tungt idag är att Markström blir förpassad till båset till förmån för Eddie Läck, vilket givetvis är ett litet minus. Dock kan det vara en extra tändning för Läck, men jag tvivlar.

Historik brukar vara stark, och det känns som att Färjestad ska vara det starkaste laget ikväll och försvara sin heder som stått sig de sista åren. Moralen är hög efter sista vinsten, och supportrarna är nytända efter att krävt bättring inför DIF-matchen. Ettan är i sämsta laget, men över 1,60 spelar jag!

God spellycka,
/Blixt