Jag hämtar återigen mina tips från andra sidan Atlanten, där jag haft en otroligt bra form hittills spelmässigt. Idag väljer jag ett spel mellan mästarna Pittsburgh som möter ett Florida, som agerar darrigt och är helt under isen… Mycket fint odds, med tanke på omständigheterna!

Match: Pittsburgh – Florida
Tips: 1:a (vinst för Pittsburgh)
Odds: 1,80
Insats: 9/10 units
Spelstopp: 2009-10-24 01:30

Motivering:
Toppen mot botten spelmässigt, om ni frågar mig. Jag har sett båda lagens senaste match, och kan säga att de agerar med motsatser i likhet med dag och natt, svart och vitt, man och kvinna… Ja, Pittsburgh spelar som sanna mästare, det visade man sist i hemmamatchen mot St. Louis, då man fullkomligt spelade ut bortalaget. 20-2 i skott efter första perioden, och endast en storspelande Mason i bortkassen räddade sitt lag kvar någorlunda i matchen, som slutade 5-1 till pingvinerna! Florida däremot, som senast mötte Buffalo på hemmaplan i sin senaste match, var ännu sämre än St. Louis, 1-5 efter FÖRSTA perioden, och enorma målvaktsproblem! Vokoun var bänkad från start, andremålvakten släppte in de två första skotten han fick mot sig, måvaktsbyte efter 1,50 spelat, och det blev inte mycket bättre, då Buffalo sprätte in två puckar till inom 5 minuter… Matchen slutade 2-5, och Florida är helt under isen…

Pittsburgh kan matcha ett väldigt starkt lag i natt, med stjärnorna Crosby och Malkin, Goligoski, Gonchar, Letang, Guerin, Staal m.fl. på isen. Dessutom har Marc-André Fleury en sjuk vinstrad nu, 8-0-1 står han på, och Pens har fortfarande inte förlorat denna säsong med honom i kassen! Han är inte seriens bästa målvakt, men han gör vad han ska göra, han är alltid på rätt plats och ja, gör även en del TV-räddningar. Pingvinerna ser inte sämre ut än när de tog guld i fjol, och spelar nu som om det vore en finalrunda, och med vind i seglen så är självförtroendet givetvis på topp! Svårslagna här…

Florida ja, helt under isen var det, och nog är det så! De har ingen direkt kvalitativ trupp, och på målvaktssidan stinker det problem över hela Mexikanska Golfen. Hemma har man väl varit någorlunda med ibland, men på bortaplan agerar man mer som vilsna kycklingar, då man missar markeringar och ordnar inget som i det minsta liknar något strukturerat anfallsspel. I powerplay är man bedrövliga, och då ska vi inte ens nämna boxplayet, som man hade enorma problem med mot Buffalo sist. Nej, inget mer behövs sägas här!

Dagens spel, vill jag utnämna denna till! 1,80 är drömodds på Penguins hemma mot ett dåligt Florida, och om man bara kommer upp i halva sin normala spelklass så blir det här en promenadseger för hemmalaget. Tung insats, snudd på maxinsats! Givetvis kan även -1,5, kanske även -2,5 spelas till fina odds!

God spellycka,
/Blixt