De stora ligornas dag igen, lördagarna står åter att känna igen efter det långa sommaruppehållet. Jag plockar dagens spel från tyska Bundesliga, där jag hittat ett odds som kan kännas spelvärt, kika in!

FSV Mainz – Bayern München
Mitt Tips: 2:a (-1 handicaps-mål)
Insats: 7/10
Odds: 2,15 @ Expekt
Spelstopp: 2009-08-22 15:30

Motivering;
Bayern München var innan säsongen storfavoriter att ta hem ligatiteln, men har haft en något knackig inledning. Idag gästar man nykomlingarna FSV Mainz, och frågan är ju givetvis, lossnar det äntligen för den tyska giganten? Vi såg Manchester United åka på en förlust borta mot Burnley i veckan, en svag nykomling och alla skrek ut tvåan, resultatet chockade många, ska samma paralell dras här, eller? Nej, underskattning förekommer inte i Tyskland, det är precis som på Autobahn, full fart framåt!

FSV Mainz har jag ingen större koll på, om jag ska vara ärlig. Ett ganska anonymt lag som kommer att få harva i bottenträsket, inget annat väntar jag mig. Matcher som denna ska inte vinnas, det vet alla, t.o.m spelarna i det egna laget… Hittills i tabellen har man dock faktiskt placerat sig på en placering precis ovanför dagens motstånd, genom två oavgjorda matcher mot Hannover och Bayer Leverkusen, den andra tämligen imponerande.

Bayern München måste prestera, efter att ha värvat tungt under sommaren. Man har en trupp som är i särklass i norra Europa, och det måste visas spelmässigt då man har all press på sig, efter fjolårets fiasko i ligan. Med anfallare som Mario Gomez och Miroslav Klose, och släpande mittfältare med ett offensivt sinne vid namn Ribery och Schweinsteiger, då ska det kunna resultera i många mål framåt. Bakåt har man sett stabilare ut än på länge, och laget kommer nog att bli ett av de lag som släpper in minst antal mål. Förvisso är det en bortamatch, men det har vi hört innan… Kommer ni ihåg 5-0 borta mot Sporting Lissabon i CL ifjol? Tyskarna går framåt, oavsett på vilket gräs de spelar!

Oddset till 2,15 på att de kan vinna med 0-2, 1-3, 2-4, eller siffror lägre för hemmalaget, det lockar mig till spel. Klasskillnaden är givetvis tung här, och det kommer att märkas i resultatpappret efter matchen, så länge som det lossnar framåt för BM…

God spellycka,
/Blixt