En ny spelhelg ligger nu framför oss, och jag värmer upp med ett fredagsspel på ryska KHL, där jag tror på hemmaseger i Dynamo-mötet! Häng med.

Match: Dynamo Moskva – Dynamo Riga
Tips: 1:a
Odds: 1,60 @ Unibet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-01-22 17:30

Analys:
Lettiska Dynamo RIga åker idag iväg för en mycket tuff bortamatch i den ryska huvudstaden, mot vår egen österländska svenskkoloni, Dynamo Moskva. Här huserar tre landslagsspelare av hög klass, Weinhandl, Omark och Harju, där alla är, framför allt de två första, nyckelspelare i klubben. Man är med och krigar i tabelltoppen, och är oerhört sugna på en ny vinst här…

Ja, Dynamo Moskva ligger högt upp i tabellen i den ryska hockeyligan, och det är mycket tack vare en svensk, Mattias Weinhandl, som blivit en riktig poängmaskin och som bär fram sitt lag, tilsammans med Jiri Hudler. Formen för Moskva är lite som en berg-och-dalbana, då man slagit Magnitogorsk hemma, samtidigt som man matchen därefter förlorade mot Yekateringsburg. Den totala hemmaformen är dock mycket bra, då man, förutom bottennappet har 5 segrar de 6 senaste matcherna. En liten notis är att man aldrig förlorat hemma mot Riga, fyra raka segrar och samtliga med övertygande siffror, totalt 22-4. Jag tror man spinner vidare på samma sätt i eftermiddag!

Riga har ryckt upp sig rejält den sista tiden, mycket tack vare sin oerhört mina hemmasvit de senaste omgångarna. På resande fot har man också spelat bra, dock mot mycket sämre motstånd än vad man ställs mot idag, då man mött Amur Khabarovsk och Sibir Novosibirsk, två av ligans sämsta lag. I truppen finns det inga direkta namn som utmärker sig, man är ett mer kollektivt spelande lag, som dock spelar en mycket teknisk ishockey, en ishockey som slår i baklås när man möter lag som är mer tekniskt skickliga än vad de själva är. Siffrorna är otroligt stora gentemot just Dynamo Moskva den gångna tiden, och traditionens makt är stark inom ishockeyn. Jag tror tyvärr att man inte har mycket att hämta i afton.

Hemmastarkt Moskva Vs. bortamediokert Riga. En grymt övertygande historik lagen emellan, två skilda världar sett till tabelläget… Vad finns mer att säga? Jag anser att det är ett mycket bra spel, och klämmer in en relativt hög insats.

God spellycka,
/Blixt