Jag tror mig ha hittat ett av dagens säkraste spel i Elitserien, där bägge lagen inlett seriespelet med varsin förlust. Här ska det helt enkelt vara klasskillnad, häng med.

Match: Frölunda – AIK
Tips: 1:a (-1)
Odds: 1,94 @ Unibet
Insats: 10/10 units
Spelstopp: 2010-09-21 19:00

Motivering:

Nykomlingen AIK ställs mot ett lag som dippat lite och tappat greppet om tronen man satt på för fem-sex år sedan. Dock är AIK, enligt många experter inkl. mig själv, seriens klart sämsta lag, och det kan mycket väl vara så att man riskerar att bli sämsta lag någonsin under en säsong i Elitserien. Frölunda däremot har gjort intressanta värvningar inför säsongen, precis i vanlig ordning, men har ofta svårt att få till det. Men, när det väl lossnar så brukar det ofta ha en tendens att flyta på bra och rinna iväg till stora siffror. Det är precis det scenariot jag väntar mig i afton.

Frölunda har värvat in namn som Toni Koivisto och Mika Pyörälä, som tillsammans med Riku Hahl bildar en riktigt intressant offensiv kedja. Koivisto har genom flera säsonger i SM-Liiga producerat bra framåt, samtidigt som duon Mika Pyörälä och Riku Hahl känner varandra sedan tidigare under sin karriär genom sejouren i Timrå, då man bildade en stark offensiv förstakedja. Frölunda har dessutom en rad meriterade och stora namn i truppen: Per-Johan Axelsson, Joel Lundqvist, Niklas Andersson, Tomi Kallio och Andreas Karlsson. Dessa mixas med yngre talangfulla spelare som Carl Klingberg och Nicklas Lasu. På backsidan ser det i dagsläget dock lite glest ut, då man fått skador på två riktigt tongivande namn: Christian Bäckman och Ville Mäntymaa. Detta har lett till att man fått kalla upp backen Peter Andersson. I övrigt ser det bra ut på backsidan, med namn som Tobias Viklund, Mikko Määnpää, Oscar Hedman och nyförvärvet Christoph Schubert. I målet startar troligen Johan Holmqvist.

AIK är som sagt nykomlingar inför i år, och man har absolut ingen press på sig, med all rätt. Seriens klart sämsta lag, och det ska mycket till om man ens ska komma i närheten av att undvika sistaplatsen. Man inledde med förlust mot Linköping hemma med 1-5, siffror som kunde varit större. Dock höll man jämna steg ungefär halva matchen, men sedan rann det iväg, en effekt som vi nog kommer att se ofta den här säsongen hos AIK. Truppen innehåller väldigt få spännande namn, men de som är värda att nämnas är tvillingarna Ahlström, Dick Tärnström, Heino-Lindberg, Beck, Rudslätt, Steen och Blomdahl, som lämnade just Frölunda för AIK inför säsongen.

Här ska det bara vara ren och skär klasskillnad. Sett till både bredd och spets är Frölunda så pass mycket bättre, och efter förlusten i premiären så tror jag att man vill vinna hemma i ett kokande Scandinavium, något som fansen nästan kräver. Vid uddamålsledning är dessutom chansen stor att det blir mål i tom kasse. Det här ska bara vara ränta!

God spellycka
/Blixt