Idag har jag hittat ett klart överodds som helt klart är värt ett spel, taget från den svenska Elitserien, gällande ett målskyttespel. Spelaren i fråga är Jesper Mattsson, läs min analys här!

Match: Färjestads BK – Skellefteå AIK
Mitt tips: Jesper Mattsson att göra mål; NEJ
Odds: 1,50 @ Unibet
Insats: 3/5
Spelstopp: 2009-09-21 19:00

Motivering:
Ett solklart överodds, var det ja! I fotboll hade det varit större chans att sitta, och lägre chans, men att man erbjuds 50 % avkastning på att en spelare INTE gör mål i en match, det är riktigt bra. Jesper Mattsson får förvisso spela mycket powerplay, och han har ju ligans kanske bästa skott, men ofta missar han mål, och på senare tid har han blivit allt mer förutsägbar från sin skottposition, och ges därför färre lägen. Han har inte producerat alls mycket under försäsongen, tror faktiskt inte jag sett honom som målskytt i en enda match sedan i våras! Därmed anser jag att oddset är spelbart, och det finns faktiskt en del värde i det…

Mattsson är på randen av sin karriär, som börjar dala neråt, och friska ungtuppar ges mer speltid, vilket han drabbas av. Skottet är ju som redan nämnt ett riktigt bra ett, och chanserna finns ju att han gör en kasse ikväll mot ett underdog-stämplat SAIK, men jag ser helt enkelt ett värde i spelet. Sannorlikheten att en viss spelare ska göra mål i hockey är klart mindre än i fotboll, ändå ges vi ett riktigt bra odds här, i stil med ett fotbollsodds.

God spellycka,
/Blixt