Jag är glödhet för tillfället, och sätter det mesta jag rör vid i spelväg! Igår vände Färjestad, och med smått otroliga 2 sekunder kvar sätter de 4-2 i tom kasse, vilket innebar att handikappet till fina 2,45 satt. Idag fortsätter jag med svensk ishockey, den här gången i Allsvenskan, där ett formstarkt hemmalag tar emot ett något dippande bortalag, häng med!

Match: Leksand – Bofors
Tips: 1:a (-1 handikappsmål)
Odds: 1,56 @ Unibet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2009-12-02 19:00

Motivering:
Leksand var på förhand storfavoriter att ta hem serien efter att återigen ha värvat ihop ett riktigt stjärnspäckat gäng. Efter en travig och väldigt ojämn inledning av säsongen har nu dalmasarna tagit sig i kragen och börjat spela ishockey på den nivå man ska hålla, och då är man givetvis seriens bästa lag. Bofors inledde säsongen kopiöst starkt, och med bland annat straffvinst hemma mot Leksand vid sidan av ett par andra fina skalper ledde man några omgångar sensationellt serien. Dock tar en lång serielunk ut sin rätt, och underbart var kort för Bofors, som nu börjar dippa neråt i tabellen.

Leksand ja, de förlorade stjärnskotten Bellemare & Co, som i fjol toppade all möjliga ligor under grundserien med Leksand i fjol, ersattes av nya stjärnor, kanske med ännu större färdigheter och inte minst rutin av ishockey på elitnivå. Däribland Pelle Prestberg, Peter Nordström och Thomas Rhodin, alla tre från Färjestad. Man kombinerade dessa med ett par unga egna produkter samt ett par andra namn, t.ex. Hägglund, Kollar, Andersén och Ollas, med fler. Mina tvivel ligger dock fortfarande kring målvakterna, som definitivt måste höja sig om man kan börja drömma om Elitserien, då de inte håller måttet riktigt ännu. Formen är det dock inget fel på, och med 5 raka segrar så har man nu tagit sig upp på förstaplatsen i serien, starkt. Hemma är man givetvis grymt svårslagna, och med bra form och storspelare med bra självförtroende tror jag inte Bofors ska ha något att hämta i afton.

Bofors ja, laget som låg med länge i tabelltoppen och som, som sagt, ledde serien någon omgång eller två lite smått sensationellt. Dock är ju underbart kort, och idag befinner man sig på en mindre imponerande femteplats i tabellen. Formen har även den börjat dippa, även om man gör sina små ”dödsryck” och tar någon trea ibland. Bortaformen är inget vidare, även om man tagit tre vinster de sex senaste, men då ska man räkna med 2-3 borta mot tabelljumbon Oskarshamn, föga imponerande. Här har man inte mycket att hämta, och en lång bortaresa med ett par insläppta mål för mycket mot seriens bästa lag är ett tänkbart scenario.

Leksand är formstarkast i serien, och hemma gör man ingen missnöjd. Förutom det bra formläget på lag och spelare så har man även en stark hemmatrend mot Bofors, då man de fem senaste mötena lagen emellan med Leksand som hemmalag vunnit 4 av dem. Ettan med handikapp står i ett godkänt odds för en singel, men går även slänga in i kombinationsspel i afton!

God spellycka,
/Blixt