Ännu en helg, fylld av spelmöjligheter! Jag dyker på djupet i dagens Premier League-omgång, och hittar ett spel som jag tror ska kunna sitta fint denna eftermiddag. Laget är helt strålande defensivt sett, och tar idag emot en av nykomlingarna inför säsongen. Häng med!

Match: Chelsea – Wolverhampton
Tips: Bortalaget gör mål; Nej
Odds: 1,65 @ bet365
Insats: 8 units
Spelstopp: 2009-11-21 16:00

Motivering:
Chelsea tar idag, som tidigare nämnt, emot nykomlingen Wolverhampton hemma på Stamford Bridge i eftermiddag, en intressant match på förhand, speciellt då Chelsea kan göra ett snabbt tillfälligt ryck till hela åtta poängs ledning i ligan. Wolverhampton däremot får vi kika långt ner i tabellen för att hitta, hela vägen ner till nedflyttningsplaceringarna. Toppen mot botten här idag alltså, och den stora frågan här är ju om bortalaget kommer få in någon boll?

Chelsea har spelat en alldeles strålande fotboll i år, om än lite väl turlig i början där man de tre första matcherna vände underlägen. Man har gått på som tåget, och trots en del skador på mycket betydande spelare har man rullat runt på folk i truppen och gjort det bra. Idag är skadeläget extra tungt för ”Chelski”, då det ryktas att Ballack, Drogba, Bosingwa, Cole, Lampard och Deco. Blytunga avbräck, men man har trots det kompetenta avbytare som kan kliva in och spela matchen på ett bra sätt. Dessutom har man Nicolas Anelka som spjutspets, fransmannen som spelat gudomlig fotboll och svarat för ett antal mål de två sista säsongerna, och för en vecka sen nätade han även borta mot Irland för sitt Frankrike i kvalet. Defensivt har man dock sina bra spelare (Carvalho, Cech, Terry) och det är vad jag baserar det här spelet på. Mycket samspelt och gör sällan misstag, och ska här kunna utmanövrera ett lågt liggande Wolverhampton.

Ja, Wolverhampton ligger ju näst sist i tabellen, och det verkar inte vara mycket som stämmer i skrivande stund nu. De fem senaste matcherna i ligan har man skrapat ihop ”hela” tre poäng. När man väl mött topplag (i form av Arsenal) blev man sönderspelade med solklara 4-1. I ligan har man gjort 12 mål på 12 matcher, ett snitt på precis ett mål/match. Men, ofta har de kommit mot några av de sämre lagen i serien och man har givetvis ljusår upp till den absoluta toppen i spelkvalitet. Här får man det tufft, och inställningen kommer givetvis vara 0-0, men är det realistiskt? Knappast…

Jag tänkte också ta upp en statistisk sak som styrker mitt spel;
- Chelsea har hittills spelat 6 hemmamatcher, och har vunnit alla dessa, med målskillnaden 18-1. Det innebär ett målsnitt med insläppta mål på 0,168 mål/match. Inget som talar för Wolves, en nykomling med svårigheter att hitta nätmaskorna.

Ja, knappast rätt läge för Wolves…

God spellycka,
Blixt