Ett finfint spel, med ett klart överodds om ni frågar mig! NHL-premiären i Ericsson Globe Arena plockas liret ifrån, där jag anser att förutsättningarna är klart gynnande för det ena laget! Häng med…

Match: Detroit – St. Louis
Mitt tips: 1:a (-1,5)
Odds: 2,80 @ Unibet
Insats: 3/5 units
Spelstopp: 2009-10-02 21:00

Motivering:
Ja, premiär som sagt. Svensklaget Detroit Red Wings ställs mot St. Louis Blues i en rafflande match. Båda lagen har även spelat varsin träningsmatch mot svenska Elitserieklubbar, och föga förvånande så vann båda lagen relativt enkelt. Detroit slog Färjestad med 6-2, och St. Louis förnedrade LHC med 6-0. Ja, svenskar har vi även gott om i de här lagen, eller vad sägs om; Kronwall, Zetterberg, Franzén, Holmström, Berglund, Lidström…

Detroit kommer till match med i princip starkast möjliga lag. Zetterberg, Datsyuk, Franzén, Bertuzzi, Filppula, Leino, Lidström, Rafalski och Kronwall. I målet är det tveksamt vem som startar. Osgood har gjort det mycket bra tidigare, men jag imponerades av Howard i matchen mot Färjestad i veckan, där han spelade mycket bra. Hur som helst, de ställer NHL’s näst bästa lag på banan direkt i premiären, och ska ha goda chanser att vinna här. Två Stanley Cup-finaler i rad talar sitt tydliga språk, och givetvis är det dit man vill i år igen. Jag tror att de inleder säsongen med en vinst direkt!

St. Louis Blues är ett lag som för mig är lite okänt. Ingen stenkoll, men spelarmässigt har de ändå en del kvalitativa kuggar i laget. Eller, vad sägs om Kariya, Tkachuk, Steen, Berglund, Armstrong, Brewer och Johnson? Man kommer nog inte att gå till slutspel i år, då det breddmässigt, och spetsmässigt, saknas en del kompetens och kvalité, men nog ska man kunna hota i ett par matcher, och vad passar då egentligen bäst än i en premiärmatch mot fjolårets finalister?

Fint odds på ettan, med tanke på förutsättningarna, spelatrupperna, och motivationen att vinna. En premiär är ju alltid en premiär, och många låter ofta serien gå X antal omgångar innan de börjar spela på matcherna, så att serien sätter sig lite. Jag bryter mönstret, och kliver in hårt med förhoppningarna på att Detroit gör vad de gjort tidigare så bra, att vinna!

God spellycka,
Blixt