Säsongsstart för tyska Bundesliga idag, och premiärmatchen är mellan två av ligans bästa lag sett över de två senaste säsongerna! Bayern München tar hemma på Allianz Arena emot Wolfsburg, i vad som på förhand ser ut att bli en riktigt bra match! Jag har hittat ett bra spelalternativ, häng med.

Match: Bayern München – VfL Wolfsburg
Tips: 1:a  /  1:a (-1 hcp)
Odds: 1,60  /  2,50  (bägge hos Expekt)
Insats: 8/10 units  /  4/10 units
Spelstopp: 2010-08-20 20:30

Motivering:
Ja, premiärmatch i ligan, och ett par anmärkningsvärda saker finns att ta upp. Bayern München har vunnit 3/4 möten de två gångna säsongerna mot Wolfsburg, samtliga segrar med flera måls marginal. Hemma är man extremt starka, något som man själva och motståndarna vet om, något som inger respekt och ett mer tillbakadraget Wolfsburg, vars defensiv å andra sidan inte är något att höja mot skyarna. Bortalaget har sedan fått behålla Dzeko, vilket är extremt viktigt, då han står för i princip allt offensivt som laget producerar.

Bayern München kommer till spel utan Arjen Robben, som ådrog sig en skada under VM-finalen. Dock är Riberý, Klose, Müller, Kroos, Schweinsteiger, Lahm, Badstuber och Demichelis med i startelvan, varav nästan alla deltog för respektive länder i VM i somras. Ett mycket starkt lag, helt enkelt, som vet hur man verkligen spelar en attraktiv anfallsfotboll längs marken, det bevisade samtliga av dessa tyska spelare i VM, och Ribery’s skicklighet känner vi till sedan tidigare! Dessutom har man tunga namn som bl.a. Mario Gomez på bänken som man kan sätta in, en skicklig targetplayer som kan hitta nätet från alla ställen, nästan. Han gjorde ett snyggt mål i veckan i en träningsmatch, något som kanske förbättrat chanserna till att spela mer denna säsongen.

Jag tror att Bayern München kommer att köra över Wolfsburg, och blir förvånad om det inte blir mer än 2 måls marginal mellan lagen. Stor skillnad på pappret, och som spelarna presterat under uppehållet lutar det än mer åt BM-seger. Dessutom har man gjort vad Chelsea gjorde så bra i fjol, legat lågt på transfern. Kontinuitet i truppen är en viktig faktor, och den tröga inledningen i fjol berodde troligen på att de nya namnen ej spelat ihop sig. Det problemet slipper man i år då stommen i laget är densamma. Bra odds, som spelas!

God spellycka,
/Blixt