Sverige övertygade sist genom 5-0 mot Schweiz, och ställs därmed mot den stora överraskningen, Danmark! Jag har hittat ett intressant spel som, enligt mig, bara måste spelas! Häng med.

Match: Sverige – Danmark
Tips: Tony Mårtensson 2 poäng eller mer (mål + assist)
Odds: 2,60 @ Unibet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-05-20 16:15

Motivering:

Ja, Danmark har ju överraskat något enormt, och stått för något som kan resultera i någon dansk motsvarighet till bragdguldet! Men, vi minns väl alla träningsmatchen inför VM? 10-3 till Sverige, och annat än kross går ju inte att konstatera. Så var det även mot starkt motstånd i gruppen, om än inte riktigt samma siffror, men 0-6 mot Ryssland…

Jag tror att ett självförtroende-fyllt Sverige kommer att dominera från start. Man har den forna matchen i minnet, och en upprepning kan vara på sin plats. Största hotet är, enligt mig, underskattning och lojhet som stundtals infunnit sig hos våra blågula käppakrigare.

Så, till spelet. Tony Mårtensson spelar i Sveriges klart bästa kedja just nu, tillsammans med supertalangen Magnus Pääjärvi-Svensson. Hittills står han på 4 poäng efter 6 spelade matcher, men sist briljerade de i gruppens toppmöte, där Mårtensson noterades för tre av sina fyra poäng (1+2), och jag tror att den kedjan på allvar kan ha kommit igång nu. Han är dessutom den spelare som i laget, tillsammans med Omark, har i uppgift att styra PP-spelet, något jag tror man kommer att få ett antal chanser av i matchen, då det skiljer mycket i främst fart i spelet.

Att han bygger på sin formtopp idag med 2 poäng ser jag som ganska troligt. Den känns bra helt enkelt. 2,60 går helt enkelt inte att passa efter senaste insatsen!

God spellycka,
/Blixt