Fint spelat sist på Portugal, 0-1 slutade matchen och 2,50 gav bra avkastning. Idag tar jag nya tag, och har hittat ett intressant spel i nattens NHL-omgång. Häng med!

Match: Washington Capitals – Montreal Canadiens
Tips: 1:a (vinst för Washington)
Odds: 1,80 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2009-11-21 01:00

Motivering;
Montreal korsar idag gränsen för en av de absolut tuffaste bortamatcherna, mot Washington. Washington som i år går riktigt bra, och kan bli att räkna med i slutspelet om man får behålla sina nyckelspelare friska. Ovechkin kom förra matchen tillbaka från skada, och visade direkt var skåpet skulle stå när kan krutade in en puck borta mot Rangers, en match som Capitals vann med 4-2. Montreal har haft det lite halvkämpigt inledningsvis, framför allt med målskyttet! Det här är helt fel match att vända trenden i…

Washington kan mönstra ett riktigt starkt lag ikväll, innehållande bl.a. Ovechkin, Bäckström, Semin, Green, Knuble, Laich och många fler karaktäristiska matchvinnare. Med bländande fart, snabbt passningsspel och världens i särklass bästa målskytt i laget så är man extremt svårstoppade, och när målvaktsspelet stämmer, då är man ett av NHL’s bästa lag. Hemma har man spelat stabilt i år,  på elva spelade matcher har man raden sju-tre-ett, och en plussiffra i målskillnaden på +10, helt klart godkänt. Formen är rejält uppåt nu också, då man har fyra vinster på de fem senaste matcherna, då enda förlusten kom borta mot ett glödhett NJ Devils.

Montreal har, trots många vassa nyckelspelare i truppen, haft mycket svårt i år, framför allt med målskyttet. 49 gjorda mål, som kan jämföras med dagens motståndare, som gjort hela 30 mål fler hittills på säsongen. Defensivt släpper man även till ett par puckar för mycket. De fem senaste matcherna har man vunnit   två matcher och förlorat tre, vilket inte är alltför imponerande. Ännu sämre är antalet gjorda mål under dessa matcher, endast 7 mål! Det är fel match idag för att smälla in ett antal kassar…

Ettan känns stark, både på pappret formmässigt men även när man begrundar uppställningarna. Vanligtvis vill man ha runt 2,00 i odds på ett ”säkert” NHL-spel, men jag nöjer mig med 1,80 på ett för tillfället formtoppat Washington Capitals mot ett svajigt Canadiens!

God spellycka,
/Blixt