Senaste speltipset satt klockrent till ett odds av 2,30, på Bayern München -1, grattis ni som tog rygg! Idag spinner jag vidare inom fotbollsvärlden, och har tagit fram ett spännande spel i det heta Liverpool-derbyt. Häng med!


Match: Liverpool – Tottenham
Tips: 2:a
Odds: 2,90 @ Unibet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2010-01-20 20:45

Motivering:
Ett mycket hett möte bjuds vi i afton på från engelska Premier League, då överraskningen Tottenham gästar ett skadedrabbat och formdippat Liverpool. Jag tror på ett stort trendbrott i och med tipset på bortalaget, då de bara vunnit ett fåtal gånger (3-4) de senaste 97 åren på Anfield! Dock blir förutsättningarna för detta inte mycket bättre än vad de är just idag, tar de chansen?

Ja, Liverpool är säsongens stora besvikelse i Premier League och inom engelsk klubblagsfotboll ute i Europa. Utslagna ur Champions League, FA-Cupen, dåligt placerade i Premier League och ja, inte mycket som stämmer. Man kan skylla på mycket, som felaktiga värvningar av Benitez, dåliga prestationer av laget samt tunga skador på nyckelspelare som Torres, Benayoun och Gerrard. Dock kvarstår faktumet att Liverpool är ett lag i gungning. Idag är samma spelare skadade som nämndes ovan, samt Glenn Johnson, vilket är mycket tunga avbräck för den offensiva fotbollen. Dessutom dras Reina med en ryggskada, men tros spela trots detta. Sist tappade man poäng borta mot Stoke, då man spelade bedrövlig fotboll, ett spel som inte håller för ett topplag på långa vägar, och jag tror inte man bättrat sig tillräckligt till dagens match…

Tottenham är säsongens största positiva överraskning. För stunden klämmer man på en Europa-plats i och med sin fjärdeplats, och spelet är stundtals magnifikt! Dock gör man vissa mindre starka matcher, och sist blev man faktiskt utbuade på hemmaplan efter 0-0 hemma mot bottenlaget Hull. Jag tror att man fått sig en rejäl avhyvling, ryckt upp sig och kommer taggade till tusen till dagens match. Avbräckfinns även i Hotspurs, då assistkungen i laget, Aaron Lennon, är skadad inför dagens match, som även Huddlestone tros missa. Dock har man kvalitetsspelare som Modric, Kranjic m.fl. som kan kliva in på det offensiva mittfältet. Anfallsspelet ser bra ut, landsmännen Defoe och Crouch ska ha goda chanser att göra mål idag, även om den största viljan kommer finnas hos Keane idag, då han ju spelade för Liverpool i fjol, men fick lämna klubben.

Tvåan känns bra att spela på, med tanke på skadeläget i Liverpool, Tottenhams spel och trots allt kapabla trupp. Dessutom är derbyystämpeln på matchen en faktor som gör att matchen kommer innebära kamp i 90 minuter, ett spel som jag tror passar Tottenham bättre än ett reservbetonat Liverpool. 2,90, gott folk!

God spellycka,
/Blixt