Återigen ett lir från den ryska ligan, där jag anser att oddset är väldigt felsatt. Värde finns helt klart, häng med!

Match: Avangard Omsk – Salavat Yulaev Ufa
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,94 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-09-19 12:00

Motivering:
Ja, ännu ett toppmöte på gång, och återigen är stjärnlaget Salavat inblandat, för er som läst mina tidigare KHL-rekar. Idag ställs de inför sin första bortamatch för säsongen, och det är ingen lätt sådan. Man ställs mot Jaromir Jagr’s Avangard Omsk, som hittills inlett säsongen lysande! Det kommer helt klart att bli en tajt match, och jag tror dessutom att den kan bli väldigt målrik, främst på grund av följande faktorer:

- Bägge lagen har offensiven som sin starkaste lagdel. Salavat Yulaev har stjärnnamn som Radulov, Zinoviev, Saprykin, Thoresen, Klepis, Svitov, Antipov och Nilsson, bland många fler. Dessutom har man Proshkin och Tverdovsky som bägge är riktigt skickliga på offensiv blå. Hemmalaget Avangard Omsk har inte heller direkt tunt på sin forwardssida, utan mönstrar namn som Jagr, Cervenka, Perezhogin, Popov och Kalyuzhny. Dessa är inte heller några dussinlirare.

- Defensiven har, framför allt hos bortalaget Salavat, varit allt annat än bra. Backarna är loja och åker dåligt med skridskor, samtidigt som bägge målvakterna som fått chansen att spela har släppt in 5 puckar/match. Här är Avangard Omsk lite vassare, då de snittar ca 2-3 mål/match insläppt. Dock har de inte mött lag med samma offensiva klass som Salavat i två av de tre matcherna som spelats, och när man väl mötte SKA St. Petersburg så trillade 4 puckar in i eget nät.

- Statistiskt sett brukar det här vara ett målsnålt möte, då endast 2 av de senaste 10 mötena slutat med över 5,5 mål. Dock tyder statistiken hos bägge lagen på att det är kommer bli målrikt, bägge lagen har nämligen spelat sina samtliga sex matcher (tre vardera) med över 5,5 mål. Ett utropstecekn som är värt att notera är att Salavat har ett målsnitt på 10 mål/match under sina tre matcher hittills (7-2, 5-5, 5-5). Avangard däremot ligger lite närmre linan med 6,33 mål/match (4-3, 5-1, 2-4).

Jag tror att bägge lagen kommer att gå offensivt och försöka punktera matchen genom att producera framåt, då det är tydligt att defensiven inte är den starkaste delen att förlita sig på i syfte att bärga full pott här. Oddset är satt efter historik mellan lagen, men sett till dagsform, som jag anser vara viktig då den är så här tydlig som den faktiskt är, så borde det kunna bli en 7-8 mål, minst. Värdet är solklart, och jag spelar en medel-hög insats.

God spellycka,
/Blixt