En ledig helg från spel, och jag är tillbaka på Spelaspel.se med slipat sinne inför höstens maffiga utbud. Premiären av de stora ligorna brukar bjuda på skrällar, jag föredrar att vänta tills serierna sätter sig lite. Idag har jag i allafall hittat en intressant kvalmatch, där spelbolagen kan bjuda på ett aningen snedvridet odds, kika in!


Panathinaikos – Atlético Madrid
Mitt tips: Över 2,5 mål
Insats: 4/10
Odds: 2,15 @ Expekt

Motivering;
En match mellan två av de stora lagen i respektive ligor, som nu kvalar till den Europeiska fotbollens finaste klubblagsturnering, Champions League. Båda lagen har erfarenhet från gruppspelet, där båda spelade förra året, och gjorde det bra. Personligen anser jag båda som kvalificerade lag att spela i ett kommande gruppspel, men ett måste bort i kvalrundan, frågan är vilket?

Panathinaikos har gjort det bra, förra säsongen gick man vidare till slutspelet i Champions League, där man knäppte lag som Inter på näsan, och slog dem på hemmaplan. Man såg dessutom till att ”degradera” Werder Bremen till UEFA-Cupen. Laget besitter alltså skarpa kvalitéer, och det har man visat ett antal gånger. På hemmaplan är grekerna fanatiska supportrar, och bengaliska eldar är ingen ovanlig syn på läktarna i med- och motvind för sitt lag. En kvalitativ trupp, innehållande bl.a. svenske Mikael Nilsson. Man producerar mycket framåt, och med sin, som sagt, fanatiska publik finns det inga tankar om att backa hem och spela på ledning, mål ska göras… Tanken är väl något i stil med; ”Full fart framåt, gör mål, så länge vi gör fler än vi släpper in!”.

Atletico Madrid har ett av Europas hetaste anfallspar i sin trupp, Kün Aguero och Diego Fórlan. Den sistnämnde placerade sig i toppen av skytteligan i La Liga, och Aguero, han är en framtidens man, en blivande fotbollslegend, om han får fortsätta att utvecklas. I La Liga placerade man sig fyra, och kvalar därmed till CL. Man var där i fjol, men föll på målsnöret vad det gällde avancemang till slutspelet. I år har man annat i tanke, i år vill man gå ännu längre. Panatinaikos är dock ett mycket svårt motstånd i en kvalrunda, speciellt på bortaplan. Man har en offensivt inställd trupp, och man vill nog gärna göra många mål på bortaplan, för att sitta säkert inför hemmareturen…

Över 2,5 mål till 2,15?! En hägring, eller en gåva från bolagen? Att dessa två offensiva lag inte ska lyckas göra ett mål i snitt var 30:e minut tillsammans, det ser jag chanserna mycket små för… Jag lirar med en mindre medelinsats, i hopp om att turistlands-lagen producerar framåt!

God spellycka,
/Blixt