Hockeylir på gång, hämtat från försäsongsturneringen European Trophy, och jag tror mig ha hittat ett riktigt spelvärt odds. Bra form och dessutom en extremt bra trupp på pappret. Enligt rapporter ska spelet ha en god chans att sitta, häng med!


Match:
Sparta Prag – Färjestads BK
Tips: 2:a (Färjestads-vinst)
Odds: 1,83 @ Bet365
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-08-18 17:00

Motivering:

Färjestad har värvat tungt inför årets säsong, och med Elitseriens kanske bästa lag på pappret är man också favorittippade att ta hem European Trophy. Hittills har man inlett med två segrar, mot fjolårets semifinal-lag Djurgården och Linköping, där bägge matcherna slutade med 2-1 till Färjestad. Defensiven har fungerat utmärkt, då målvakten Nihlstorp redan nu bevisat varför han värvades av Färjestad, då han bland annat blev utsedd till matchens lirare mot Djurgården sist. Även backarna har agerat bra, dessutom har spelet i boxplay fungerat ypperligt! Idag mönstrar man ett tungt lag på pappret, där ett par ändringar sker: Jonas Brodin, supertalangen, är tillbaka i spel och går in i tredje backparet tillsammans med Grundel. Dessutom byter Umicevic och Prestberg plats, vilket innebär att Umicevic går in i förstakedjan. Fyra spelare är indisponibla inför dagens match p.g.a. olika anledningar: Marcus Paulsson, Jonas Frögren, Emil Kåberg och Sanny Lindström.

Så här mönstrar Färjestad sitt lag idag:

Berglund – Wallin – Umicevic
Junland – Karlsson

Lundh – Sjögren – Åslund
K. Berglund – Sevc

Axelsson – Johansson – Prestberg
Grundel – Brodin

Holtet – Bastiansen – Björklund

Nihlstorp (Salak)

Detta Färjestad möter idag tjeckiska Sparta Prag på bortaplan, ett Sparta Prag som inlett turneringen genom två vinster (Vålerenga 4-1, och Jokerit 2-0) och en förlust (HIFK 5-3). Samtliga dessa matcher spelades i en sorts bortaturné, men idag är man åter på plats i den tjeckiska huvudstaden för att spela inför sina fans på hemmaplan. Man mönstrar ett slagkraftigt lag som har kapacitet framför allt offensivt, där två elitserie-bekantingar ställer upp. Dessa två spelade i LHC i fjol, och kommer att göra det senare i år då de bägge har artistkontrakt med klubben, och därmed inte är med direkt från start. Dessa två lirare är namnen Hlinka och Hlavac, en duo som stod för en extremt bra säsong i fjol och som höjde hela LHC 2-3 nivåer när de anlände. Hlavac är en NHL-meriterad naturlig målskytt, och Hlinka har en splitvision och känsliga handleder och en passningsskicklighet som är i den absoluta toppen av europeisk ishockey.

Jag tror att Färjestad kommer vinna det här, främst p.g.a. bredden. Förutom H x2 så har Sparta Prag inte så jättemycket i stjärnstatus framåt, och med tanke på Färjestads uppställning så kommer man att spendera mycket tid i egen zon, något man visade sig vara dåliga på i fjol i Sparta Prag. Jag tycker oddset är klart spelbart ner till 1,70 i allafall, och spelar med en medelinsats.

God spellycka,
/Blixt