Idag spelas returmötena i kvalspelet till fotbolls-VM i Sydafrika 2010, och det är en hel del intressanta matcher att spana in. Jag har mitt lir klart för mig, häng med!

Match: Bosnien – Portugal
Tips: 2:a (vinst för Portugal)
Odds: 2,52 @ Betfair
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 2009-11-18 20:45

Motivering:
Mycket intressant möte på förhand, och ännu mer intressant kan det vara idag, då Bosnien faktiskt hade ett antal skapliga lägen att göra mål på Portugal i bortamötet sist. Men, hemmalaget klarade sig undan med 1-0 (mål av Bruno Alves) och har nu ett bra utgångsläge inför returen, om än långt från ointagligt. För, är det något bosnierna på hemmaplan inte klarar av att göra, är det att spela en offensiv och målglad fotboll. Som sagt, intressant match med mängder av utgångar att spekulera om…

Bosnien ställer upp med ett grymt starkt lag, där Wolfsburgsstjärnan Dzeko är tänkt att vara lagets målspruta, likt i klubblaget. Med sig har han offensiva spelare som Salihovic, Muslimovic och Misimovic, alla tekniska lirare som kan göra mycket med bollen och våga driva framåt. Skottvilliga är de dessutom, så portugiserna måste täcka väl centralt i banan precis utanför straffområdet. Dock är det ju så, att enda chansen att gå till VM är att de vinner med två måls differens, (eller uddamålet och ta det till straffar). Men, för att kunna gå framåt så öppnas det också bakåt, i ett försvar som är långt ifrån världsklass…

Portugal kommer med största sannorlikhet till spel även idag utan sin superstar, C. Ronaldo. Ett blytungt avbräck, det vet ni redan och inget jag behöver påpeka ytterligare. Dock har man andra kvalitetspelare i truppen på mittfältet, som t.ex. Simão. Framåt är tanken att Liedson ska producera. Även Deco har börjat komma tillbaka till sin gamla form, och det går allt bättre för honom i Chelsea. Tungt avbräck även på Bosingwa, som ju är skadad. Portugal är, likt dagens motstånd, inte heller direkt kända för sin defensiv, utan idag tror jag att anfall blir bästa försvar. Och, det passar ju utmärkt med tanke på att ytor kommer det att bjudas på, vilket de snabba portugiserna kommer att utnyttja.

2,50, på Portugal mot ett ganska mediokert lag som kommer bjuda på ytor? Det var längesen… Jag nyper det direkt, då de trots allt har ett par kvalitetsspelare i truppen av yttersta världsklass. Bosnien är bra, men trycket från hemmapubliken kan bli för mycket, och chansen är stor att man istället blir sönderkontrade. Fint odds hur som helst, jag hugger det direkt!

God spellycka,
/Blixt