Färjestad satt ju klockrent igår, men efter en viss tur och ett par vassa räddningar av 19-årige Andro Michel i målet! 3-2 slutade matchen, och oddset 1,75 gav fin utdelning.

Överodds modell mindre idag, men fortfarandet ett överodds, då jag tycker att oddsen är aningen obalanserade. Hemmalaget har dippat på sista tiden, samtidigt som spelet börjat stämma nu för bortalaget. 2,50 nyper vi, häng med!

Match: AIK – Leksands IF
Tips: 2:a (vinst för Leksand)
Odds: 2,50 @ Expekt
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2009-10-18 16:00

Motivering:
Toppmöte i Hockeyallsvenskan när Leksand åker ner till huvudstaden för bortamatch mot AIK. Det är också ett möte mellan två lag vars formkurvor går åt lite olika håll idag. AIK inledde säsongen strålande och radade upp segrar, men har de sista fem matcherna endast tagit 6 pinnar. Leksand däremot hade det lite knöligt inledningsvis, men har nu fått ihop sitt spel och inte minst sina högklassiga spelare att spela som ett lag. De sista 5 matcherna har laget plockat ihop 12 friska poäng, och då har man ändå slagit lag som Björklöven och Malmö.

AIK har ett liknande lag det man hade i fjol, med bland annat seriens kanske bästa målvakt i Heino-Lindberg. Även backsidan håller Elitserie-nivå, då vi hittar namn som Dick Tärnström, Savilahti-Nagander och Liwing. Det är väl offensivt som den där riktigt kvalitativa bredden finns, trots vissa spetsar med namn som Mattias Beck, bröderna Ahlström, och inte minst Johan Ryno, utlånad från NHL. Trots allt är det ett lag som borde ta sig till kvalserien, då man ju tillsammans med Leksand och Malmö är ett av de bästa lagen i serien. Hemma brukar man vara starka, men i år har siffrorna sviktat en aning, och ikväll kan det bli svårt att ändra på det…

Leksand föll på mållinjen i fjol, precis som året innan dess! Man börjar nu sakta men säkert spela ihop sig som ett lag, istället för en rad individuella stjärnor. I lagbygget hittar vi ett par enormt skickliga spelare, från det ”gamla” Färjestad, med namn som Pelle Prestberg, Peter Nordström och Tomas Rhodin, men också Andreas Johansson som enligt källor värvats in. Till dessa namn kan vi även lägga till Eric Johansson, Weinstock, Ollas och Hägglund. Defensivt har man en stabilare grund nu än i fjol, där ynglingen Ekmann-Larsson får bära ett tungt lass på sina axlar, vilket han gör extremt bra. Även forna Elitseriespelaren Kimmo Lotvonen finns i de bakre leden i truppen. På målvaktsfronten har det darrats in ett par puckar för mycket, men de har hög kapacitet när det väl stämmer.  En fin form, och här har man goda möjligheter att ta en ny trea mot ett formdippat AIK ikväll!

2,50 på ett bättre Leksand när man ser på truppen, men också avsevärt mycket bättre även när vi ser till dagsformen. Ingen garanti för att det sitter, men det måste testas med tanke på dessa förutsättningar!

God spellycka,
Blixt