Överspelet satt fint i senaste toppmötet i KHL, och jag fortsätter reka rysk ishockey, idag är det ligafavoriten som gästar ett ojämnt hemmalag, häng med!

Match: Barys Astana – Salavat Yulaev Ufa
Tips: 2:a (-1)
Odds: 2,03 @ Betsafe
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-09-17 15:00

Motivering:

Ja, Salavat är ju lite av ligans All Star-lag, utan tvekan. Laget i sig själv behöver egentligen ingen närmre presentation för hockeykunniga, men för att dra det lite kort: I båset hittar vi Rysslands landslagscoach, Bykov. I målet hittar vi även där en rysk landslagsman, Alexander Eremenko. På backsidan finns ett antal landslagsspelare av olika nationaliteter: Kalinin, Proshkin, Koltsov, Tverdovsky, Blatak, Starosta och Kondratiev. Det är dock forwardssidan som imponerar mest, med följande stora namn: Radulov, Robert Nilsson, Thoresen, Saprykin, Zinoviev, Kozlov, Klepis, Taratukhin, Svitov, Antipov och Grigorenko. Man har inlett serien på ett klart godkänt sätt, då man har 2 raka segrar, varav den ena efter förlängning mot toppkonkurrenten Metallurg Magnitogorsk (6-5 e.fl.), premiären vann man solklart mot mediokra Traktor Cheylabinsk (7-2). Man har en enorm potential i laget, och har man en bra dag finns det verkligen ingenting man kan göra för att stoppa Salavat, dock har de en dålig ovana att slarva i det defensiva jobbet, och mot Magnitogorsk skulle man egentligen tagit tre poäng, om det inte varit för två försvarsmissar och ett svagt ingripande av Eremenko på ett av målen. Dock ska det vara skärpa idag i truppen, Bykov såg allt annat än glad ut sist!

Barys Astana  är väldigt svårt att säga i dagsläget var de står. De inledde riktigt svagt hemma mot Severstal Cherepovets, som är ett av seriens sämre lag, då man tappade 2-0 till 2-5. Efter det så piskade man upp storsatsande SKA St. Petersburg med 4-3, en enorm skräll enligt mig! Den tredje, och senaste matchen, man spelat under denna säsongen var hemma mot Spartak Moskva, då laget från huvudstaden slogs tillbaka med solklara 5-0, inget snack. Dock har Spartak Moskva även förlorat mot nykomlingarna, och inlett extremt svagt, så det är inte heller någon riktigt bra värdemätare, enligt mig. Vad gäller truppen så kommer man inte ens i närheten, och då menar jag verkligen det, av Salavat Yulaev. De som inlett säsongen bäst är Lukas Kaspar (4 poäng), Jiri Novotny (3 poäng) och Brandon Bochenski (3 poäng). Dock är det, som ni ser, inte alls samma klass! I målet har man Jeff Glass, en talangfull herre på 24 år som inlett säsongen riktigt bra. Han har spelat samtliga tre matcher, och har en räddningsprocent på 93,5, och ett målsnitt gällande antal insläppta på 2,35, vilket är helt okej. Dock har man inte mött något lag i Salavat’s klass hittills (SKA St. Petersburg har inlett darrigt överlag, och är inte heller någon hundraprocentig värdemätare). Trots hemmaplan tror jag man får det svårt här, och det kommer till stor del handla om att hålla siffrorna nere…

Ja, över dubbla pengarna på handikappet är inte alltid man får på Salavat, och det är ganska förståeligt. Man har seriens klart bästa trupp på pappret, och man brukar komma upp i runt 40 skott/match, och med tanke på de namn som står ovan så är det ganska enkelt att räkna ut att det nästan är givet att en 5-6 puckar kan trilla in. De är dessutom ett lag som inte lägger av att spela vid ledning med någon puck, de har den offensiva hockeystilen i ryggmärgen, och de tycker framför allt att det är roligt att göra mål! Dessutom har vi sett Ryssland så många gånger, Coach Bykov tillåter inget mygelspel i egen zon, det ska vara full fart framåt! Jag lirar lite över medel här.

God spellycka,
/Blixt