Återigen är jag ute i Europa och letar spel, och hittar ett spel med fint värde i UEFA Europa League! Bortalaget här är ett av norra europas starkaste lag, och gästar idag ett lag som av en slump halkade in på ett bananskal via en praktskräll. Häng med…

Match: Rapid Wien – Hamburg SV
Mitt Tips: 2:a
Odds: 1,70 @ Expekt
Insats: 4/5 units
Spelstopp: 2009-09-17 19:00

Motivering:
Hamburg är återigen i UEFA Europa League (förra året UEFA-Cupen). Då gick man långt, och målsättningen är ju givetvis att gå lika långt, om inte längre, i år också. Man imponerar i serien, där man ångar på likt ett lok i ligan, som man för tillfället leder. Motståndet idag då, i gruppspelets första match? Jo, Rapid Wien, som halkade in på ett bananskal och ett stort lass tur. Man slog Aston Villa i sista kvalrundan, där man bl.a. gjorde mål på hemmaplan efter 16 sekunder, matchens enda mål. Idag är motståndet tuffare, och samma flyt lär man inte ha…

Hamburg ställer upp med ett grymt starkt lag i afton! Marcus Berg väntas starta bredvid Mladen Petric, två vassa anfallare som vet hur man hittar nätet. Bakom dem huserar också det spännande nyförvärvet Eljera Elia, som kom från Twente inför säsongen och som hittills gjort en bra insats i Hamburg, och som bl.a. gjorde mål senast hemma mot Stuttgart i 3-1 -vinsten. Man har mästerskapsrutin, och ser bättre ut än på länge. Borta hade man problem tidigare, men det har de bättrat sig avsevärt på de två senaste säsongerna, och spelar en mer ”neutral” fotboll nu, istället för en fanatisk hemmafotboll och en feg bortafotboll… Jag tror möjligheterna är goda, och givetvis skulle en trea direkt i gruppen vara viktig!

Rapid Wien halkade ju som sagt in lite på ett bananskal, och hade väl inte räknat med det själva för egen del… Man lottades mot Aston Villa i sista kvalrundan, där man överraskande nog avancerade genom att spela snålt hemåt och att chocka med 1-0 efter endast 16 sekunder spelat på hemmaplan. Aston Villa säger sig också ha haft full fokus på ligan, efter en dålig inledning, och därmed sparat viktiga spelare i kvalet… Frågan är om man ska tro på det eller inte…? Men men, egentligen var Rapid Wien ganska uddlösa framåt i dubbelmötet, och har nu lite småproblem i serien där man inte alls ångar på likt tidigare säsonger. Fokus lär ligga där, och en sån här match ska man egentligen inte vinna.

Oddset lockar på tvåan, 1,70 ser jag som ett riktigt bra odds! Inget säkert spel, men med tanke på den klasskillnad som faktiskt är befintlig så tror jag starkt på tvåan här. En hög insats liras, och nog ska det väl kunna ge utdelning?

God spellycka!
/Blixt