Efter ett långt och välbehövligt sommaruppehåll är jag nu åter hos Spelaspel.se, för att leverera nya vinstgivande speltips till er läsare! Den här säsongen kommer jag att lägga extremt mycket fokus på ishockeyn, med andra spel/sporter emellanåt. Idag hämtar jag mitt spel från Champions League-kvalet, där Nordens två största lag i dagsläget ställs mot varandra. Högt och spelvärt odds, häng med!

Match: Rosenborg – FC Köpenhamn
Tips: 2:a
Odds: 3,70 @ Expekt
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2010-08-17 20:45

Motivering:

Helnordiskt möte mellan norska regerande mästarna Rosenborg och danska storlaget FC Köpenhamn, ett mycket intressant möte på förhand där jag tycker att oddsen är något snedvridna. I lagen spelar en rad svenskar och svenskbekantingar, som lämnat Allsvenskan för chans till Europaspel och bytt upp sig till en bättre liga. Lagen möttes i våras i turneringen ”Copa Del Sol”, en match som jag bevittnade framför teven…

… Och det jag såg var, sett till oddssättningen här, mycket annorlunda mot vad spelbolagen tror om dagens match. FCK spelade bollen snabbt och tekniskt längs gräset och kom en rad gånger i giftiga omställningar och snabbt spel i djupled, något som Rosenborg visade sig ha problem med. FCK har dessutom en riktigt bra defensiv som är svårforcerad. Framåt har man svenskbekantingen Cesar Santin och superlöfter N’Doye, som gjort en rad mål de senaste omgångarna för sin klubb. En bra balans och en bra bredd framför allt, då man har spelare som från bänken kan kliva in och avgöra…

Rosenborg imponerar i norska ligan, även om man inte övertygar lika mycket som i fjol. I förrgår hade man problem med Start Kristianstad, där man vann med 4-3 lite turligt. Laget är inte lika stabilt och jämnt som tidigare, och mot ett starkt FCK kan man få stora problem om man inte får allt att stämma. Anfallen Rade Prica fortsätter dock att sätta dit bollen i mål, och är en viktig kugge i Rosenborgs offensiv. En annan svensk som fått stort förtroende i truppen är ytterbacken Lustig, som spelade mot Skottland i träningsmatchen sist för Sverige, en spelare som verkligen utvecklats och som besitter väldigt bra offensiva kvalitéer.

Jag tycker att oddssättningen är sned här, och ett lägre odds på bortalaget hade jag väntat mig. Dessutom vann FCK senaste mötet då lagen möttes, då med i princip ordinarie startelvor. Jag tycker det nästan skall värderas som en 50-50 -match, och då är 3,70 på tok för högt! Spelas med en låg/mellan-insats med tanke på att det är bortaplan och en extremt viktig match.

God spellycka,
/Blixt