Ännu en elitseriefylld afton, och jag har, efter att noggrant ha sållat utbudet, tagit fram ett roligt spel till ett fantastiskt bra odds med tanke på traditionen och historiken som finns i detta möte! Häng med…

Match: Djurgårdens IF – Frölunda HC
Tips: 2:a (vinst för Frölunda)
Odds: 2,50 @ Expekt
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2009-11-17 19:00

Motivering:
Ett klassiskt möte, då Frölunda Indians gästar Ericsson Globe Arena i mötet med Djurgårdens IF. Mycket tajtare än vad det nu är mellan lagen kan det knappast bli, båda  lagen ligger nämligen på samma poäng, 30, och endast målskillnaden höjer Djurgården någon placering i tabellen från Frölunda. Båda lagen har dessutom sista tiden visat en uppåtgående formkurva, vilket givetvis gör dagens match extra intressant på förhand.

Djurgården har i år överraskat många, såväl experter som hockeyfantaster, och det inte minst genom sin bländande och fullkomligt excellenta ungdomsverksamhet, där man fått fram en handfull riktigt vassa spelare som idag huserar i A-laget. Två tydliga exempel på detta är de båda ungtupparna Krüger och Josefson, som båda får mycket speltid och förtroende i laget. Mixa detta med stjärnor som Marcus Nilson och backbjässar som Andreas Holmqvist, Kyle Klubertanz och David Printz, så har du ett riktigt bra lag. Dessutom har man två bra målvakter att ställa mellan stolparna i Ridderwall och Wesslau. Hemma har man spelat bra, men inte mer än så. Hemmafacit efter 9 spelade omgångar ligger på 4 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster, och två plusmål. Två tunga avbräck noterar vi även hos stockholmarna, Marcus Ragnarsson och Mathias Tjärnqvist, två blytunga nyckelspelare.

Frölunda  har gjort det bra den senaste tiden, och ryckt upp sig ur sin grav, som man ett tag låg i. Spelet stämmer nu allt bättre, även om man med jämna mellanrum ställer till med någon plattmatch eller två. Efter att tillsammans med Linköping vara tippade att vinna serien och SM-guldet så börjar det nu bli upp till bevis, och en sjundeplats är vid det här laget inte godkänt! Idag kommer man till spel med en tung backbesättning, där man saknar följande namn; Larsen, Mäntymaa och Lehtonen, alla tre riktigt bra powerplaybackar med fint spelsinne och bra skott. Som tur är har man dock med sig seriens bäste offensiva back i spelbart skick, Janne Niskala. Dessutom huserar spelarnamn som Andreas Karlsson, Joel Lundqvist, ”Pebben” Axelsson och Kallio i laguppställningen, alla spelare med fina kvalitéer och som alltid håller hög klass.

En jämn match på förhand, där båda lagen saknar tunga namn. Dock ser jag att Frölunda har större kvalitéer och inte minst en större bredd i truppen, och man har framför allt spelare som kan ersätta de saknade stjärnorna på ett godkänt sätt, något som DIF inte kan göra på riktigt samma sätt. 2,50 är ett bra odds, med tanke på förutsättningarna. Jag lirar!

God spellycka,
/Blixt