Spelbuffé bjuds det på idag, då det efter landslagsveckan är fullt spelschema igen i den europeiska fotbollen! Den skippar jag dock, och fortsätter att plocka mina spel från ishockeyns kalla men underbara värld, häng med…

Match: Färjestads BK – Brynäs IF
Tips: 1:a (vinst för Färjestad)
Odds: 1,75 @ Expekt
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2009-10-17 16:00

Motivering:
Storförlust borta mot ett nyvaknat Frölunda senast för Färjestad, och hemåtresan med 1-6 i baken måste varit oerhört tung. Även Brynäs fick åka hem tomhänta efter bortamatchen mot Linköping sist, 3-0 slutade matchen, och det var inte alls mycket som gick rätt till i den matchen från Brynäs sida. Två kaffelag (Gevalia & Löfbergs Lila) med förluster senast, hur bedömer man läget? Jo, Sveriges i särklass bästa hemmalag, Färjestads BK. Utan förluster på hemmaplan sedan 28:e december, och jag tror sviten räknas till hela 24 matcher. Brynäs var innan LHC-matchen obesegrade på bortais. Två i rad för Gävle-laget? Man ska även räkna in Färjestads tunga hemmafacit mot Brynäs, 16 raka segrar!

Färjestad har trots allt tunga skadeproblem, då backarna Blindenbacher, Laatikainen och Lindgren var skadade sist, tillsammans med förstamålvakten Henrik Karlsson. Tunga avbräck, mot ett offensivt skickligt Frölunda. Dessa spelare utgår även idag, och i målet startar troligen Andro Michel. Trots en juniorfylld defensiv så tycker jag ändå inte att man var helt under isen mot Färjestad, och siffrorna var något i överkant. Offensivt imponerade de verkligen i sista perioden, och om inte Honken vaknat till liv i sin gamla landslagsform så hade de gjort minst 2-3 mål till. Spelare som Umicevic, Marcus Johansson, McDonell, Pihlström, Bastiansen och många fler skickliga spelare ger en mycket bra blandning av bredd och spets i laget.

Brynäs har gjort det bra inledningsvis, bättre än förväntat. Man har värvat in spännande stjärnor som Eero Somervouri och Magnus Kahnberg, och blandat dessa med gamla rävar som Dackell och Molin. På backsidan ser det även där bra ut, med bl.a. Lauritzen och Jonsson, som är mycket skickliga. Men, lagets stora ess och grundstomme, Jacob Markström! En redan nu utpräglad stjärnmålvakt med oändlig potential. Släpper sällan billiga puckar förbi sig, och har en mycket bra spelförståelse, vilket medför att han sällan är ur positon. Borta har man hittills, inför förra matchen, varit obesegrade, som sagt. Men mycket talar för att man inte vänder tillbaka direkt på det, då man har notoriskt svårt i LLA (Löfbergs Lila Arena). 16 raka förluster, blir 17 idag?

Ettan står i ett godkänt odds, och jag lirar direkt, med tanke på de kraftiga trender som Färjestad har mot sina motståndare! Trots de defensiva avbräcken så tror jag att man kan spela en bra hockey idag och lyckas vinna med 2-3 puckars marginal. Ska vi saga 4-1?

God spellycka,
/Blixt