Gårdagen gick finfint! Det tunga spelet på Wolfsburg satt, och det kan vi tacka Grafite för, som på egen hand avgjorde matchen med tre baljor. Även det lilla tipset på Bayern München satt ju, 0-3 slutade matchen, och 2,15 satt som handen i handsken, hoppas någon av er högg dubbeln där…

Idag fortsätter jag med spel på Champions League, och jag väljer att syna det som lika gärna hade kunnat vara finalmatchen, häng med!

Match: Inter – Barcelona
Mitt tips: 2:a
Odds: 2,58 @ Betfair
Insats: 3/5 units
Spelstopp: 2009-09-16 20:45

Motivering:
Ja, det här skulle, som sagt, lika gärna kunna vara finalmatchen i Champions League. Det är givetvis en match som haussats upp rejält av media, med tanke på den heta transfern av Zlatan Ibrahimovic/Samuel Eto’o som ägde rum i somras. Ordkriget har pågått någon vecka nu, och ikväll är det upp till bevis för båda parter.

Barcelona är regerande mästare i Champions League, och i Spanska ligan, givetvis ett starkt facit från fjolårets säsong. I år är man ännu obesegrade i ligan, och det tidigare hårt betvivlade försvaret har nu börjat agera stabilt, och inga baklängeskassar än för katalanerna. Man bytte sin kvicka striker Eto’o mot Inters storväxte tekniker Ibrahimovic i somras, något som både gynnar och missgynnar Barcelona. Jag anser att man tappar lite av det som bidrog till effektiviteten i anfallsspelet, snabbheten. Men, tekniken är bra mycket bättre, och nu när han haft någon månad att anpassa sig till spelet tror jag att han kommer att göra bra ifrån sig. Mål i sina två första matcher i ligan är givetvis starkt, och framspelningen till Messi var delikat senast! För det är ju denna duo som ska göra målen ikväll, med passningar serverade från mittfältstrollkarlarna Xavi och Iniesta…

Inter har gjort en bra transferperiod i somras, jag anser att de nu har ett spel som står sig bättre ute i Europa, då man framför allt har en bredare offensiv! Innan gick allt, verkligen allt, ut på att ge bollen till Zlatan och låta honom trolla, det fungerar givetvis inte i längden! Idag har man två heta anfallare i Samuel Eto’o och Genoas gamla skyttekung Milito, och bakom dessa huserar bl.a. ett av sommarens bästa nyförvärv till Italien, Wesley Sneijder. En rapp mittfältare som kan göra vad han vill, och lite till, rättvänd med bollen. Bakåt har man valt en konversativ metod, man har sparat stommen, och den har ju fungerat tidigare. Jag ser Inters chanser hyggliga att kunna ta sig långt, för en gångs skulle!

Ja, kampen mellan Samuel Eto’o och Zlatan Ibrahimovic då, vem vinner den? Individuellt sett tror jag båda har i princip lika stora chanser att måla, kanske en liten fördel på Zlatan, då Barcelona har bättre spelare på mitten att få bollen ifrån, samt att Barcelona har en tradition av att lyckas i Europaspel, något som är raka motsatsen till Inter, som sällan kommer längre än åttondelsfinal/kvartsfinal… Fördel Barcelona, trots bortaplan, så bra är man, inget att orda om, oddset är för bra för att INTE testas!

God spellycka!
/Blixt