Ett riktigt bra spel hämtat från Premier League bjuder jag på i afton, ett spel som jag anser kan vara en vettig bank! Häng med…

Match: Chelsea – Portsmouth
Tips: 1:a (-1 handikappsmål)
Odds: 1,50 @ Nordicbet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2009-12-16 20:45

Motivering:
Toppen mot botten, i princip, när Pompey ikväll gästar Londonlaget Chelsea för årets kanske tuffaste bortamatch. Ett Chelsea som fortfarande är obesegrat hemma, men som dock åkte på första poängtappet hemma mot Everton i helgen efter 3-3 och mycket tveksamt agerande från serieledarna. Portsmouth har ryckt upp sig någorlunda efter den katastrofala inledningen, men är fortfarande långt från på topp. Extra sporre idag kanske för tränaren Avram Grant som möter sitt förra lag, men räcker det verkligen för att hota ett av världens i nuläget bästa lag?

Ja, Chelsea har den gångna veckan agerat mycket, mycket tveksamt på hemmaplan. Först 2-2 hemma mot Apoel Nicosia (Champions League). Dock kan man beskylla den icke närvarande motivationen, då man redan var klara för avancemang och även klara gruppsegrare. I helgen kan man dock inte bortförklara den svaga insatsen hemma mot ett i år floppande Everton, då man förvånansvärt nog tappade ledningen flera gånger om, och fick nöja sig med 3-3. Poängtappet gav Man Utd chansen att knappa in i toppen, vilket de tog chansen och gjorde. Dock kan Chelsea återta ledning på egen hand genom vinst ikväll, då man har en match mindre spelad, motivationshöjare! Dessutom är man en maktfaktor på hemmaplan, där man ännu ej förlorat i år, och facit ligger på 7 vinster och en oavgjord på sina 8 matcher hittills i ligan. Målskillnaden är än mer imponerande, 23-4! Ikväll spelar man med ett ordinarie anfall, där Drogba och Anelka förväntas stå för en fin målproduktion. Backlinjen som ställs på planen idag är följande från vänster (förväntad startlinje); Ivanovic, Terry, Carvalho och Ashley Cole, och bakom dessa Cech, i vanlig ordning. Ikväll vill man inte göra om samma misstag som sist, och jag tror att man tar chansen att rycka i toppen!

Portsmouth ja, de har gjort en usel säsong hittills! På bortaplan har de följande facit så här långt; 1 vinst, 2 oavgjorda och 5 förluster, med målskillnaden 4-12. Det innebär ett målsnitt framåt på ”hela” 0,5 mål/match. Och ikväll ska man alltså försöka trassla sig igenom Chelseas i normala fall ganska vattentäta försvar? Inte en chans, säger jag! Defensivt är man i vanlig ordning mycket starka, och med David James mellan stolparna har man en kvalitetsmålvakt av hög klass. Dessvärre har övriga laget en bit upp till samma nivå…. Idag är helt enkelt helt fel match att vända sin dåliga trend, och jag tror att man får en tuff hemresa med två-tre mål i baken, och noll producerade framåt!

Klasskillnad rakt igenom, både spelarmässigt och formmässigt! Handikappet ska kunnas ätas upp redan i första halvlek, om bara Chelsea finner motivation och har viljan att väl sätta dit bollen. Men efter att ha blivit ikappsprungna i tabellen av rivalen United så tror jag att man tar den här fina chansen att utöka serieledningen igen. En bra bank att slänga in i dubblar/tripplar…

God spellycka,
/Blixt