Speldags igen, efter en helg med en mängd svårlästa matcher. Idag kliver jag in på en högoddsare, som den sista tiden spelat en riktigt bra ishockey (det är Elitserien jag talar om). Häng med!

Match: HV71 - Linköpings HC
Tips: 2:a (vinst för Linköping)
Odds: 3,10 @ Expekt
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2009-11-16 19:00

Motivering:
Ett mycket intressant möte mellan två av seriens bästa lag, som numera går under namnet E4-derbyt. Det brukar allt som oftast bli högkvalitativa matcher med många mål och bra spel, och jag tror inte att kvällen blir något undantag, då båda lagen visar en bra form och mönstrar riktigt bra lag på pappret idag. HV71 kommer med två oavgjorda matcher i bagaget, hemma mot Frölunda och borta mot MODO, medans LHC kommer med en oavgjord (borta mot SAIK) och en vinst (hemma mot Luleå med 6-2). Ikväll lär det bli tätt, men jag tror att med följande förutsättningar så kommer bortalaget ta hem tre fräscha och viktiga poäng.

HV71, ett lag som idag kan vara bäst i världen i spelformen powerplay! Man ligger idag på smått osannolika 30 %, vilket givetvis är ett monstruöst vapen i vilken match som helst. Det är den gamla hederliga och väl samspelta uppställningen Davidsson – Voutalainen – Thörnberg – Puistola – Petrasek som står för det mesta i offensiv väg, och får man stopp på dem så är mycket i slaget vunnet! Liv är troligen tillbaka i kassen ikväll, efter två matchers frånvaro, och det är givetvis viktigt till en sån här toppmatch. Dock har han den här säsongen inte spelat lika stabilt som föregående år, kan det vara så att åldern börjar ta ut sin rätt? Hemma är de grymt starka, och innan den oavgjorda mot Frölunda i torsdags hade man 9 raka segrar på hemmaplan.

Linköping kommer med ett strålande spel och inte minst ett strålande lag till Jönköping och Kinnarps Arena i afton. Sist blev det urladdning modell större hemma mot Luleå, och vinsten 6-2 kunde faktiskt ha varit ännu större. Efter att ha spelat knackigt i inledningen av säsongen har man nu ryckt upp sig, och sedan Hlavac och Hlinka förstärkte så är man bäst i Elitserien. Dessutom mönstrar man namn som Mårtensson, Håkanson, Johansson, Norrena etc. Formen är riktigt bra för stunden, då man har 3 vinster, 1 förlust och 1 oavgjord, på de 5 senaste matcherna. Förbättrar den ytterligare med en tung skalp ikväll?

Spelmässigt är det här mötet mycket jämnt, oddsmässigt är det intressant om man sneglar på tvåan som jag gjort. Om man bortser från HV:s powerplay ser jag Linköping som det bättre laget både på pappret och på isen i dagsläget, och då är 3,10 en julklapp i förskott från Expekt, värd att hugga alla dagar i veckan. Det är inget säkert, men ett grymt överodds!

God spellycka,
/Blixt