Åter till KHL-hockeyn idag, där vi har ett toppmöte med en svensk stjärnduo i bortalaget. Väldigt intressanta odds, häng med!

Match: Avangard Omsk – SKA St. Petersburg
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,84 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-09-15 14:00

Motivering:

Toppmöte mellan två av de absoluta topplagen i årets upplaga av KHL. Bägge lagen har inlett med insatser åt två helt olika håll: Hemmalaget Avangard Omsk har inlett väldigt övertygande med två segrar, visserligen mot tveksamt motstånd, men ändå. Bortalaget däremot har verkligen inte presterat till den nivå man kan kräva, med tanke på de värvningar man gjort inför säsongen. Det finns dock en gemensam faktor mellan samtliga av lagens sammanlagda 5 matcher hittills, alla har varit målrika!

Avangard Omsk har ett riktigt intressant lag att ställa på banan. Offensiven leds av den tjeckiska superstjärnan Jaromir Jagr, som knappast behöver någon närmre presentation. Offensivt har vi även hans landsman, Roman Cervenka, och dessutom ryske landslagsforwarden Perezhogin, och Popov. Dessa spetsspelare, tillsammans med en rad breddspelare, formar ett väldigt farligt och effektivt anfallsvapen, och det är framför allt Jagr som leder det, och får även ta mycket speltid tillsammans med Cervenka i bland annat powerplay-spelet. Defensivt sett har man det inte riktigt väl ställt, men namn som bör nämnas är NHL-meriterade Skoula, ryske landslagsbacken Kulyash och lagkaptenen Ryabykin. Målvaktspositionen innehavs inte av någon monstermålvakt, utan man brukar väldigt sällan göra tajta defensiva matcher. Karri Rämö får nog utpekas som förstemålvakt, som hittills inlett med ett snitt på 2,00 insläppta/match, och då har man ändå mött väldigt uddlösa lag offensivt sett. Idag ställs han mot ett betydligt svårare motstånd. Värt att nämna är att Avangard nu har vunnit 10 av sina 11 senaste matcher, en form som är rent av grym, och som man nog vill bibehålla!

För motståndet idag står vårt ”svensklag” SKA St. Petersburg, som inlett allt annat än övertygande! Man är sedda till den kanske främsta utmanaren om titeln till favoriten Salavat Yulaev, men har inte alls agerat efter det. Man stod för de största rubrikerna under sommarens Silly Season, då man knöt till sig klasspelare som Nabokov, Weinhandl, Mårtensson och Afinogenov. Man har dessutom Yashin, Sushinsky, Cajanek offensivt. Defensivt finns även där ett par namn som är värda att nämna, eller vad sägs om Zubov, Vorobiev, Vishnevski, Denisov och Grebeshkov? I målet har man, som sagt, Nabokov, som fick agera förstemålvakt under OS, och det under viss kritik. Han har sett sina bästa dagar, och är av den gamla skolan och har därför ibland lite svårt för förflyttningar längs isen. Dock har han förmågan att stänga igen helt ibland.
SKA St. Petersburg har inlett väldigt tveksamt, och då med endast en vinst, borta mot  nykomlingen Yugra. I övrigt har man förlorat mot Barys Astana och Traktor Cheylabinsk (efter förlängning) och är därför väldigt hungriga efter sin vinst mot kvalificerat motstånd. Kan den komma idag?

Bägge lagen är utmärkta offensivt, då de allt som oftast sätter in minst 3 puckar, likaså är de väldigt pålitliga vad det gäller att släppa in ungefär samma antal, då defensiven i ryska ligan generellt inte är något som prioriteras, och inte heller av dessa två lag. Prestige står på spel, Avangard vill bevara sin fina form, samtidigt som St. Petersburg har all press på sig att börja prestera. Det känns som gjutet i betong att denna matchen kommer bli målrik, och oddset vi får på det är sannerligen spelbart ner till 1,70, ungefär!

God spellycka,
/Blixt