Klar fördel hemmalaget, trots en mindre bra trend i den inhemska ligan de sista matcherna. Formen är dock lika klen för bortalaget, vilket väger upp det hela, och på resande fot har de haft klara problem tidigare. Ettan står i nästan dubbla pengarna, ett odds jag väljer att syna, kika in!

Wolfsburg – CSKA Moskva
Mitt tips: 1:a
Insats: 4/5
Odds: 1,80 @ Expekt
Spelstopp: 2009-09-15 20:45

Motivering:
Wolfsburg är för första gången ute i europeiskt ligaspel, i klubbfotbollens absoluta finrum, Champions League! Att debuten sedan går på hemmaplan kommer att göra fansen helt lyriska, en historisk kväll står att vänta nere i Tyskland. Motståndet kunde också varit betydligt hårdare, ett CSKA Moskva kommer på besök, och som har stora problem med att få spelet att stämma. Tyskarna står med trumf på handen ikväll, och det fäller avgörandet…

Wolfsburg inledde ligan lika strålande som man spelade i fjol, man vann de två första matcherna, och formen såg strålande ut. Sedan hände något, och man har nu plötsligt tre raka nederlag i serien, det senaste på hemmaplan mot Leverkusen med 2-3. Dock ska man också ha i åtanke att de var nära att hämta upp där, då de låg under med 0-3, och att Dzeko sattes på bänken till förmån för Obafemi Martins. Det misstaget görs inte igen, då ett av Europas vassaste anfallspar är återförenat ikväll, jag snackar givetvis om Dzeko och Grafite, som tillsammans slog målrekord i serien i fjol som just bästa anfallspar. Bakom dessa ställer en mycket skicklig Misimovic till det för ryssarna, han är en offensiv mittfältare med ett bra skott och som kan leverera många delikata passningar… Ja, fördel Wolfsburg här, helt enkelt!

Ryssarna däremot, de är inte alls lika slagkraftiga som tidigare säsonger, och alla vet att deras stora svaghet just är bortaplan. I den inhemska ryska ligan är hemmaplan allmänt sedd som vinstgivande faktor, i majoriteten av matcherna. Att sedan laget ska lämna moderlandet för spel i andra länder, det svider ytterligare, och bortafacitet lär knappast förbättras här. Man har en av östeuropas bästa spelare, Vagner Love, som vi sett spela tidigare i CL och gjort det bra, men det ska inte räcka med en spelare, då resten av laget är en bit efter denna.

Jag baserar spelet tungt på just hemmastyrkan Vs. bortasvagheten, men också med tanke på Wolfsburgs heta anfallspar på banan Vs. ett mindre starkt ryskt lag. Ettan betalar dubbla pengarna, och i tumult ikväll kommer Wolfsburg få fira sin första vinst i Champions League-sammanhang!

Jag skulle också vilja tipsa, rent spontant, om Bayern München borta mot Maccabi Haifa. Tysk seger med handikappet -1 ger 2,15 i odds, klart spelvärt! För er som inte är övertygade, minns de två sista matcherna i serien (3-0 hemma, 1-5 borta) och för att inte tala om bortamatchen i slutspelet i CL i fjol, mot Sporting Lissabon, 0-5! Ett odds som kan spelas med en medelinsats i allafall!

God spellycka,
/Blixt