Void på gårdagens spel, då David Villa ej fanns spelbar. Idag tar vi nya tag, och det med en match tagen från andra sidan Atlanten, från NHL, som är inne i slutfasen då slutspelet även där börjar närma sig! Jag har tagit fram ett spel som jag starkt tror på, häng med!

Match: Calgary Flames – Detroit Red Wings
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 2,20 @ Nordicbet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-03-16 02:30

Motivering:
Match mellan två klassiska lag i NHL-sammanhang, där svensklaget Detroit gästar Calgary Flames. Bägge lagen har för stunden en strålande form, och det är bäddat för toppmatch, känns det som. Detroits skadeläge har blivit allt bättre, och därmed även resultaten man visat upp den sista tiden. Calgary har även de prickat in en formtopp. Bägge lagen står för närvarande på 4 vinster de 5 senaste matcherna, och här tror jag inte att det sparas på krutet…

Calgarys lysande stjärna, Jarome Iginla, sprudlar av självförtroende efter det strålande OS han gjorde, något som smittat av sig på resten av laget. Man har framför allt en ganska stabil lagmaskin som jobbar åt samma håll. De två matcherna man spelat senast har man spelat tajt, och hållit siffrorna nere. Innan dess var det dock nåt som mer liknade hawaii-hockey, då snittet på de matcherna i antal mål låg på 7 mål/match. Man har spelare med hög potential, och en målvakt i Kiprusoff som är ojämnheten själv mellan stolparna! Nej, här kan det rassla till i näten, åt bägge håll!

Detroit har även de stått för en bra period, och mest imponerande var kanske 5-4 -vinsten borta mot Chicago, då man i mittenperioden gjorde alla sina fem baljor. Svenskarna är nyckelspelarna i vanlig ordning, och behöver ingen närmre presentation. Dessutom har man sin, som vanligt, skakige målvakt i kassen, Howard. Allt för ofta släpper han in minst 2 puckar, något som gör att lagets fokus måste ligga offensivt. Revanschlusta ikväll, efter förlusten hemma mot just Calgary med 4-2 sist?

Bägge lagen har ett högt målsnitt och har för vana att både kunna producera framåt, såväl som drälla bakåt, och därmed känns överspelets odds väldigt obalanserat. Värde finns det, och jag tror även att det har goda chanser att sitta, om det bara rullar på lite i början!

God spellycka,
/Blixt