Tillbaka här igen, efter en tid med mycket skolarbete i mina händer. Spelmässigt ser det dagligen mycket intressant ut, inte minst då OS nu även dragit igång. Härifrån plockar jag även dagens lir, ett spel jag ser som mycket intressant i en match som definitivt blir sevärd på TV, häng med!

Match: Kanada – Schweiz (Ishockey, damer)
Spel: 1:a (-10,5 mål)
Odds: 1,95 @ Unibet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-02-15 23:30

Motivering:
Kortare analys!

Damhockeyn har hittills varit mycket målrik, då endast en match tajtat till sig, just Schweiz premiärmatch mot Sverige. Idag ställs de mot världstvåan Kanada, som i sin tur inledde med den hittills målrikaste matchen i turneringen, då man respektlöst slog tillbaka Slovakien med imponerande 18-0. Här är det givetvis klasskillnad rakt igenom, den enda frågan är ju om Kanada kommer att nå upp över linan som satts?

Kanada inledde som sagt med 18-0 mot Slovakien, mycket starkt! I flera år har de väntat på ett OS på hemmaplan, och nu har de äntligen sin chans att briljera. Fördelarna för spelet sett ur hemmaplanssynvinkeln är många. Många, inklusive jag, trodde de skulle dra ner på takten efter ett antal puckars ledning mot Slovakien, icke! Publiken eldade på dem, och just spelglädjen de visade märktes direkt. Att vilja spela ishockey, att vilja prestera, att vilja göra mål, det är ju A och O med en lina som innebär en differens på 11 mål. Offensiven imponerade, powerplay-spel i 60 minuter är väl det som beskriver matchbilden bäst. Jag tror att det kan bli en repris idag!

Schweiz inledde med en målsnål match mot Sverige. 3-0 slutade det, siffror som speglade matchbilden ganska väl, då Sverige ju har världens kanske bästa målvakter i truppen, samtidigt som man har ett mycket dåligt passningsspel. Jag kan ju säga det, att om man haft samma skärpa i spelet som Kanada och USA så hade matchen runnit iväg rejält även här. Schweiz försvarade sig även ganska bra här, men inget betongtätt spel på långa vägar! Målvakten är dessutom mycket sämre än vad Slovakiens målvakt visade sig vara i förra matchen som Kanada spelade, något som ytterligare talar för en målrik match åt ena hållet…

Jag tror stenhårt på att Kanada kommer att vinna här, och de kommer säkerligen att passera tvåsiffrigt. Dock är det ju spelmässigt en väldigt hög lina som satts här, något som gör att jag ”endast” placerar en medelinsats.

God spellycka,
/Blixt