Lokalt tips ikväll, taget från Allsvenskan Södra, och sporten det gäller är den underbara vintersporten bandy! Tranås BoIS tog sist sin första seger för säsongen, och gästar idag överpresterande Stjärnan som börjat med ett mycket enkelt spelschema. Bortaoddset på Tranås är för högt för att lämnas… Häng med!

Match: IF Stjärnan – Tranås BoIS
Tips: 2:a (vinst för Tranås)
Odds: 5,50 @ Unibet
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 2009-12-15 19:00

Motivering:

Två lag som varit borträknade från toppserien när allt försnack inför säsongen gått här i trakterna. Tranås BoIS som i fjol fick spela i mellersta serien gjorde det då riktigt bra, och slog bland annat lag som Katrineholm och hotade lag som Tillberga, samtidigt som man slog ut Kungälv i kvalet till Svenska Cupen, ett lag som har kapacitet med andra ord. Stjärnan är ett lag tippat att komma på liknande placeringar som Tranås i år, och det här är lite av ett nyckelmöte…

Tranås BoIS tog sin första seger för säsongen hemma mot Jönköping sist med 3-1, men hade bud på ett antal fler mål. Det som ska berömmas mest är dock det vattentäta försvaret. Ett hörnmål och några halvfarliga lyft var allt Jönköping förmådde att skapa under matchen, något som inte hotade direkt. Tranås har framför allt nu även fått fart framåt i form av en nygammal BoIS:are vid namn Peder Mannerberg, som är tillbaka i laget efter en sejour i IFK Motala i högstaserien. En spelare med bra fart, bra bollkontroll och som ligger med i poängligatoppen trots lagets dåliga inledning. Dock ska vi inte snacka ned formen allt för mycket, då inledningen var tuff, mycket tuff! Boltic, Gripen, GAIS, Motala och Lidköping är lag som alla var tippade på övre halvan av tabellen, och där har ett BoIS i en generationsväxling inte mycket att säga till om. Idag har man bra chans, och med nyvunnet självförtroende och ett fungerande spel kan man mycket väl vinna ikväll!

Stjärnan huserar med en mängd ryssar, och frågan är om vi kommer få se på fartfylld bandy? Dum fråga, klart vi får det. Dock har de tappat sin klart vassaste spelare från i fjol, Ivan Lebedev, som valde att utan besked lämna IF Stjärnan. Formen är god, och placeringen är väl i överkant vad man förväntar sig av säsongen, men man har gjort det bra onekligen, även om man inte haft lika svårt spelschema som BoIS. Vinster mot bottenlagen Frillesås och Nässjö hemma, samt en skrällvinst borta mot Gripen…

Jag tycker att matchen är 50/50, och med tanke på oddset på Tranås är det enkelt värt en liten chanspeng att förgylla tisdagskvällen med. Vid vinst kan det ge en riktigt fin avkastning, vi får vänta och se!

God spellycka,
/Blixt