Gårdagen satt fint, Rangers kan bli ett lag att räkna med i NHL i år! 2,05 i odds med en relativt tung insats, den tackar vi för, Expekt.

Idag har jag tagit ett skrällspel från Elitserien, där bortalaget visar oväntat bra klass, med tanke på den stora spelaromsättningen i sommar. Hemmalaget är helt under isen och gör inte ett rätt för tillfället. 3,35 på bortalaget, jag nyper den med hull och hår! Häng med…

Match: Frölunda Indians – Färjestads BK
Tips: 2:a (vinst för Färjestad)
Odds: 3,35 @ Unibet, Bet24
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2009-10-15 19:00

Motivering:
Elitserien har inlett lite ruggigt, och alla lag känns som att de i dagsläget kan slå vem som helst, både på hemma- och på bortaplan. Färjestad är ett lag som sticker ut ur mängden, man har inte förlorat hemma sedan, hör och häpna, 28:e december! Frölunda på hemmaplan då? Jo, inget som imponerar precis, och nu börjar till och med hemmafansen att svika sin stolthet. Senast blev det mycket mediokra 2-2 hemma mot jumbon Södertälje, trots stjärnspelare som Joel Lundqvist, ”Honken” Holmqvist, ”Pebben” Axelsson och Christian Bäckman på isen… Nytt försök idag, men vänder det?

Frölunda har inlett minst sagt mediokert. Efter att ha tagit tre segrar, i tre inte alls övertygande matcher, där Honken ska ha eloge för hans spel som räddade poängen åt sitt lag. Efter dessa tre segrar har man dippat helt, fyra raka förluster stod man på inför senaste matchen, då man tog ett steg i rätt riktning genom att ta poäng! Eller, var det verkligen så mycket bättre? Hemma, 2-2 mot Södertälje och utspelade i sista perioden (skotten 2-10). Det är givetvis inget vasst vi snackar om. Laget som tippats som vinnare av nästan samtliga experter ligger idag på en åttondeplats, med två poäng ner till 12:e-platsen och med seriens sämsta målskillnad, -10. Idag gästas man av regerande mästarna, och även om det är hemmaplan så tyder formen på att det blir en tuff uppgift…

… mot ett Färjestad som helt klart spelat över alla förväntningar! Man tappade i princip halva SM-guldslaget i sommar, och har flitigt värvat ihop ett nytt gäng. Att det skulle ta tid att spela ihop laget sa många, men redan nu imponerar man, och med en andraplats (delad förstaplats, men sämre målskillnad) har man slagit tillbaka alla tvivel. Bortamatch i Göteborg, det som kallas för Västkustsderbyt, och visst kan de bjuda upp till kamp? Klasspelare som Dragan Umicevic, Marcus Johansson, Marcus Paulsson, Antti Pihlström m.fl. susar fram offensivt, och bakåt håller Henrik Karlsson på att växa sig upp till ett nytt ”monster” i kassen. Inget att förlora ikväll, och visst lockar väl oddset?

Frölunda är helt under isen för tillfället, som sagt! Man underpresterar varje match, och med 4 raka förluster och en oavgjord hemma mot SSK senast kan det inte bli mycket sämre! Färjestad har tagit 8 poäng mer i år, och trots bortaplan är oddset lockande på ett lag med bättre form och bättre harmoni i truppen.

God spellycka,
/Blixt