Äntligen startar Bundesliga igen efter sitt långa juluppehåll, och jag väljer att placera mina pengar på matchen mellan Bayern München – Hoffenheim, där jag anser mig ha hittat ett spelvärt odds som bara måste testas. Ni som vill följa matchen; Eurosport 2! Nu kör vi, häng med.

Match: Bayern München – Hoffenheim
Tips: 1:a (-1 handikappsmål)
Odds: 2,30 @ Unibet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-01-15 20:30

Motivering:
Ett möte som i fjol hade varit en lag mellan två topplag, där det idag istället är toppen mot nedre halvan. Bayern München är tippade av många att vinna ligan, 14 av 18 tränare gissar på det, och nog är det väl mycket som talar för det? Efter ett par fantastiska veckors spel flåsar man nu serieledarna i nacken, och med den form man har, och den erkänt starka trupp man ställer på planen, så tror jag att Hoffenheim ikväll får  det mycket, mycket tungt!

Ja, Bayern München inledde serien katastrofalt med ett antal poängtapp mot minst sagt mediokra matcher som man på förhand hade räknat till fullo med att plocka med sig alla poäng och rinna iväg tämligen tidigt i serietoppen. Istället låste sig spelet, man satte inte sina lägen, och man låg ett tag i mitten av tabellen. Den senaste tiden har det dock blivit ändring på det hela, då spelet börjat klaffa ordentligt, och där man sprutar in mål! Formläget är lysande, med sex raka segrar, och målskillnaden 20-6 under dessa. Lägg därtill även att man är extremt hemmastarka på Allianz Arena, med sin fanatiska hemmapublik. Skadeläget ser lite dimmigt ut, då det är delade meningar om huruvida Riberý och Robben ska spela eller ej, så jag vågar ej bekräfta något här. Man har trots det en stark offensiv med välkända namn som; Gomez, Klose, Müller, Van Bommel, Schweinsteiger, Lahm och Olic. Jag tror man ska kunna rulla ut motståndarna och hänga ett antal kassar under de 90 minuter som ska spelas!

Ja, få sitter väl utan vetskap om vilken sjuhelvetes höst Hoffenheim hade i fjol? Spelet gick som en klocka, Ibisevic radade upp kalasmål och man toppade serien ett tag. Efter juluppehållet önskar man nog att den där minnesluckan från nyårsafton hade hängt i sig till sommaren, då man var katatstrofalt dåliga och sjönk som en sten genom serien. I år fortsätter man likt man avslutade i fjol, väldigt dåligt. Formen ser ut så här över de senaste sex matcherna; En vinst, två oavgjorda och två förluster. Helt okej säger ni? Med tanke på att vinsten kom i träningsmatch mot Kaiserslauten (Bundesliga 2-lag) och ett av kryssen mot 1860 Munich (samma liga som K-slauten) så ser jag att man håller en ganska låg nivå. Idag blir det tung resa hemåt, då jag tror att man mest kommer få springa i blindo, alternativt agera publik med VIP-pass som får se Bayern rulla boll som bara de kan när de är i form!

Ettan känns vattentät här, klasskillnad, formskillnad, you name it… När vi ser målskillnaden sista sex matcherna för B.M så har det gott om potential att nita in ett handikapp till ett ändå fullt godkänt odds med tanke på att det skiljer ljusår mellan lagen, på pappret. Dock hålls insatsen nere med tanke på att det kan vara lite trögt i lagen och att Bayern ju har en förmåga att underprestera när man som minst anar…

God spellycka,
/Blixt