Premiär i Hockeyallsvenskan, och jag har hittat två spel som jag tror väldigt starkt på, häng med!

Match: Malmö Redhawks – IK Oskarshamn
Tips: 1:a (-1)   /   1:a (-2)
Odds: 1,77  /  2,30  @ Bägge hos Betsafe
Insats: 8/10 units  / 3/10 units
Spelstopp: 2010-09-14 19:00

Motivering:

Två lag som bägge i fjol slutade på helt skiljda placeringar. Oskarshamn, under Tommy Salos ledning, fick kvala för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan, samtidigt som storsatsande Malmö slutade med ekonomiskt minus och misslyckades att kvala sig upp till Elitserien, i vanlig ordning, då man föll mot Almtuna med 2-1 i matcher i Play-off. Inför denna säsongen har bägge lagen värvat ett par intressanta namn med forna dagar i Elitserien, och det här kan tros bli en tät match, men jag ser några faktorer som spelar in till Malmös fördel här.

Malmö Redhawks har ett väldigt starkt lag i år, och allt annat än en topp tre-placering skall betraktas som ett fiasko. Den mest intressanta värvningen måste helt klart vara den av Jesper Mattsson, som återvänder till sin gamla klubb från Färjestad inför denna säsongen. Dessutom har man skrivit till sig Mikael Wahlberg, det är alltså två gamla Malmö-lirare som återvänder för att försöka bidra till ett avancemang för sin klubb. Trots åldern är bägge, framför allt Jesper Mattsson, klasspelare och bör vara nyckellirare för sitt lag. Med dessa värvningar har man en extremt vass spets, speciellt förstakedjan som troligen formas av Hardt, Söderberg och Mattsson, i andrakedjan hittar vi Wahlberg tillsammans med Alvarez och Green. Det är alltså två kedjor av väldigt hög rang sett till serien de spelar i, och det blir ett starkt offensivt vapen! Man ser även starka ut på backsidan, där vi hittar namn som Ossi-Petteri Grönholm, Patrik Hersley, Per-Anton Lundström och veteranen Jesper Damgaard. I målet startar Markus Svensson, som under sina tre starter i European Trophy snittade strax över 90 %, vilket får anses vara väldigt bra, med tanke på motståndet man ställdes mot. Hemmaplan får ses som en annan bidragande faktor här, det kommer bli full rulle från matchminut ett, och nog vill man väl få en bra start på säsongen?

IK Oskarshamn fick som sagt kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan, och i år bör man nog klara att undvika det spektaklet igen. Man har värvat väldigt intressant, då man från AIK plockat både Gråhns och Johan Ryno (varav den sistnämnde även testat på NHL-spel). De har även knutit till sig den forne Elitseriespelaren Stefan Pettersson (tidigare HV71 och SSK) som är en målskytt av rang, och definitivt något att se upp med. Dessa tre ska leda laget offensivt sett, det är tanken i allafall, och i powerplay kan jag inte tänka mig annat än att de kommer få väldigt mycket speltid och troligen även utnyttja den väl genom en notorisk produktion. Det är en punkt som Malmö måste ha fokus på om man vill undvika ett par baljor i ryggen. Nya huvudtränaren Lars Ivarsson har fått i uppgift att leda IK Oskarshamn under säsongen då han ersatt Tommy Salo i den rollen, och jag har inte allt för mycket information om honom. I målet ställer man Jens Holmström, även han ett nyförvärv, som hämtats från Västerås. I fjol hade han precis över 90 % och 2,78 i insläppta mål/match. Dock ska man betona att det skiljer lite i klass vad gäller defensiven hos Västerås (138 insläppta i fjol) och Oskarshamn (168 insläppta i fjol).

Det ryktas vara ca 10 000 biljetter sålda till matchen, vilket indikerar på att det kommer att vara ett rejält läktartryck, och Jesper Mattsson med sitt fruktade skott kommer nog att bli lite av en publikfavorit tillsammans med Söderberg. De bägge herrarna kan nog komma att ligga i toppen av poängligan när serien är till ända. IK Oskarshamn har en imponerande spets med tanke på värvningarna, men sett till bredden kan man inte matcha Malmö, så enkelt är det. Om Malmö håller sig kalla och undviker fenomenet ”Underskattning” så kommer man nog att ta tre enkla poäng i afton. Jag tror att de tar en bekväm seger, och oddsen på handikappliren ovan ser riktigt lockande ut. Ska vi säga 5-1 till Malmö?

God spellycka,
/Blixt