Sist satt ju Tyskland lika fint som handen i handsken! 1,40 på den raka segern i 6-2 -matchen mot England, man tackar!

Idag har jag hittat klara tecken på att hemmalaget ska lyckas knipa tre poäng. Faktum är, att allt annat än ett par måls marginal är en skräll, och jag ställer in mina riksdaler efter dessa förutsättningar…

Dynamo Moskva – Barys Astana
Mitt tips: 1:a (-1,5)
Insats: 3/5
Odds: 1,85 @ Bet365
Spelstopp: 2009-09-14 17:30

Motivering:
Dynamo Moskva är numera något av ryska ligans motsvarighet till NHL’s Detroit, en svenskkoloni! Tre oerhört heta forwards som alla kan vara OS-aktuella lirar hockey här, och herrarna heter så mycket som Linus Omark, Johan Harju och Mattias Weinhandl. Förutom dessa spelare finner vi också på pappret innehållande spelartruppen ett All Star-liknande stycke, eller vad sägs om; Hudler, Afanasenkov, Saprykin, Komarov, Zhitnik, Kalyuzhny, Nepryaev och Markov? Namnmässigt är det ett lag som helt klart skulle kunna ta guld i Ryssland, möjligtvis redan denna säsongen…  I premiären var man oerhört nära att vinna, men med ett kvitteringsmål i derbyt mot CSKA Moskva med ynka 50 sekunder kvar snuvades man på trepoängaren, trots att helt ha dominerat matchen… Efter den avslutningen sägs det att laget inte hade en alltför uppskattad träning dagen därpå, något som lär göra att man är heltaggade nu för att slippa en repris!

Barys Astana har inte ett riktigt lika namnkunnigt lag, faktum är att det känns lite dag-natt över det här mötet. Visst, man tog en 1-0 -seger efter förlängning sist, hemma mot ett grymt underpresterande Avangard Omsk. Med en gammal NHL-meriterad Stümpel som bästa spelare i truppen så har man en bit upp till dagens motstånd, inget att orda om. Jag har lite svårt att hitta saker som talar för Barys-vinst, något som av sig själv motiverar spelet på Dynamo ytterligare.

Jag slänger in en medelinsats på handikappet, som ofta sitter i hockey, då det vid uddamålsunderläge ofta blir så att man tar ut målvakten… Oddset känns spelvärt, med tanke på förutsättningarna!

God spellycka,
/Blixt