Sist satt ju Sandviken som handen i handsken, 1,91 gav det i odds, och ni som ryggade tjänade en slant! Idag spinner jag förhoppningsvis vidare i vinstsspåret, och det med en riktig toppmatch i spanska La Liga, häng med!

Match: FC Barcelona – Valencia
Tips: David Villa att göra mål; Ja
Odds: 3,40 @ Unibet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2010-03-14 19:00

Motivering:
Valencia gästar idag topplaget Barcelona, som sista tiden överraskat negativt med flera svaga resultat. Hemma är de dock en maktfaktor, och det går knappast att argumentera emot. Zlatan är avstängd denna match, vilket kommer innebära att antingen Henry eller Bojan går in i anfallet, och därmed får vi se ett Barcelona-anfallsspel mer i stil med fjolårets, alltså sprudlande energi och fart, något som Valencia använt sig av under hela säsongen. Stjärnan i bortalaget är självklart den spanske stjärnstrikern David Villa, som i vanlig ordning hittar målet i tid och otid…

… Vilket jag även tror att han gör idag! Han ligger för närvarande tvåa i målligan, efter Barcelonas Lionel Messi, och är jagad av storklubbar som United och just Barcelona. Här har han ett ypperligt tillfälle att visa att han även håller på hög nivå inom klubblagsfotbollen. Han är en riktig måltjuv, som alltid försöker få en tå på det mesta som kommer in i straffområdet då han likt Ronaldo är en spelare som lirar för sig själv. Dessutom lägger han alla straffar i Valencia, något han gör mycket bra, och det är ytterst sällan han missar.  Skottet är det dessutom heller inget fel på, då han har ett riktigt bra tillslag på bollen, både för att gå på kraft, men även att vrida den runt målvakten och in i bortre hörnet.

Mot Barcelona kommer Valencia att få ligga väldigt defensivt, för att sedan slå om till snabba kontringar när de väl får låna bollen, och det är ett spel som passar dem. Flera snabba spelare, med Villa på topp då, som kommer komma mot 2-3 backar i Barcelona-försvaret (då de ju ofta fyller på med ytterbackarna högt upp i banan) och då de på senare dagar sett aningen darriga ut i sitt defensiva agerande så tror jag att det kan bli minst ett mål. Scenario 1: Smörpassning till Villa mellan två brett stående mittbackar, friläge. Scenario 2: Någon lirare rinner igenom försvaret och tvingar Puyol eller Pique att göra en av sina vanliga idiottacklingar och därmed orsaka en straff, som ni ju vet vem som lägger!

Kort fattat, möjligheterna kommer han att få några, men inte en handfull som i vanliga fall. Men med tanke på sin effektivitet bör han kanske kunna sätta en boll. Med tanke på hur vass han är så ser jag 3,40 som ett odds med en del värde i, testa med liten peng!

Lägger även 1 unit på att Valencia gör mål på straff, 10,00 @ Unibet.

God spellycka!
/Blixt